Ahlmann-Skolens 5. klasse lavede en af landets bedste skolepodcast

Rama og Vilma. Foto: Ole Kæhler
Rama og Vilma. Foto: Ole Kæhler
14. marts 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag sad eleverne i 5. E på Ahlmann-Skolen og fulgte livestreamingen fra kåringen af landets bedste skolepodcast, hvor klassen var nomineret med en podcast, som Rama og Vilma har lavet.

“Det var jo en stor begivendehed, vi skulle have en ny konge, fordi dronningen abdicerede og det har vi lavet en podcast om”, siger de to piger til SønderborgNYT. De har valgt at gøre den humoristisk.

“Det har været sjovt at lave den og også lidt svært”.

I livestreamingen fra kåringen af de bedst podcast, blev der sagt, at det er ret enkelt at lave en podcast:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Man finder på et emne, planlægger, undersøger emnet, speaker og redigerer den også får man nogen til at lytte til den. Så enkelt er det faktisk og skolebørn kan være sikre på, de bliver klogere undervejs”, blev der sagt.

Podcasten ‘Dronningen abdicering’, var den – ud af tre mulige – som klassens lærere valgt at sende ind til konkurrencen – og valget har været rigtigt, fordi den kom med blandt tre nominerede i kategorien for mellemskole-elever.

Efter livestreamingen var der kager og champagne til eleverne, som skulle fejre det flotte resultat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan lytte til Dronningens abdicering her på Skoletube.

Her er der billeder fra klassen der ventede på afgørelsen.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...