Borgmesteren er ked af de anonyme ABU-historier

24. juli 2014 Uncategorized

Onsdag formiddag kontaktede borgmester Erik Lauritzen Sønderborg Nyt og fortalte, at Sønderborg Nyt ikke bør bruge anonyme kilder i historierne om forholdene på

Borgmester Erik Lauritzen.

Borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alssund Børne- og Ungdomscenter, ABU.

– Det kan blive meget uheldigt for dig, når du gør det, siger han. Sønderborg Kommune har ifølge borgmesteren et dilemma.

– Når politikere og forvaltning kan ikke har reageret prompte på de mange udsagn, og det skyldes, at man ikke kan gå ud i pressen med personfølsomme sager, siger borgmesteren.

Mandag mødes Sønderborg Nyt med borgmesteren og “et par stykker mere”, så der kommer nogle nuancer ind i historierne om børneinstitutionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Blandt andet siger en anonym kilde, at børnene ikke kommer på ferier – og det ved jeg er forkert, siger Erik Lauritzen.

Sønderborg Nyt har flere – men anonyme – kilder, der alle siger, at ferierne er sparet væk. Sønderborg Nyt er i besiddelse af navne og adresser på de anonyme kilder, der er bange for, at de enten bliver fyret eller ikke får mulighed for at blive ansat på ny i Sønderborg Kommune, hvis de står frem med navn.

Det er altid problematisk, at bruge anonyme kilder og såkaldte whisleblowere. Men tager man afsæt i det, der siges og får – hvis påstandene er meget alvorlige – uvildige til at undersøge dem, så afdækkes det, om de taler sandt eller ikke.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...