Borgmesteren er ked af de anonyme ABU-historier

24. juli 2014 Uncategorized

Onsdag formiddag kontaktede borgmester Erik Lauritzen Sønderborg Nyt og fortalte, at Sønderborg Nyt ikke bør bruge anonyme kilder i historierne om forholdene på

Borgmester Erik Lauritzen.

Borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alssund Børne- og Ungdomscenter, ABU.

– Det kan blive meget uheldigt for dig, når du gør det, siger han. Sønderborg Kommune har ifølge borgmesteren et dilemma.

– Når politikere og forvaltning kan ikke har reageret prompte på de mange udsagn, og det skyldes, at man ikke kan gå ud i pressen med personfølsomme sager, siger borgmesteren.

Mandag mødes Sønderborg Nyt med borgmesteren og “et par stykker mere”, så der kommer nogle nuancer ind i historierne om børneinstitutionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Blandt andet siger en anonym kilde, at børnene ikke kommer på ferier – og det ved jeg er forkert, siger Erik Lauritzen.

Sønderborg Nyt har flere – men anonyme – kilder, der alle siger, at ferierne er sparet væk. Sønderborg Nyt er i besiddelse af navne og adresser på de anonyme kilder, der er bange for, at de enten bliver fyret eller ikke får mulighed for at blive ansat på ny i Sønderborg Kommune, hvis de står frem med navn.

Det er altid problematisk, at bruge anonyme kilder og såkaldte whisleblowere. Men tager man afsæt i det, der siges og får – hvis påstandene er meget alvorlige – uvildige til at undersøge dem, så afdækkes det, om de taler sandt eller ikke.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk