Borgmesteren håber på enighed om næste års budget

11. september 2015 Politik

Byrådet har det seneste døgn været samlet på Benniksgård Hotel i Gråsten for at drøfte næste års budget for Sønderborg Kommune.

På det næste byrådsmøde skal næste års kommunale budget godkendes.

På det næste byrådsmøde skal næste års kommunale budget godkendes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der er bred politisk enighed om, at de kommende år rummer en række usikkerheder og udfordringer, som det er nødvendigt at tage hånd om. Det er især den økonomiaftale som staten og Kommunernes Landsforening har indgået, der vækker bekymring i byrådet – en aftale som potentielt kan betyde store økonomiske udfordringer for alle landets kommuner.

”Byrådets stramme økonomistyring i de senere år har gjort, at vi har et fornuftigt udgangspunkt for 2016. Til gengæld må vi konstatere, at der ligger nogle udfordringer i årene derefter. Der er heldigvis bred politisk enighed i Sønderborg Byråd om, hvilke virkemidler der skal i anvendelse i årene fremover”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter Sønderborg i en årrække har gennemført en række ambitiøse investeringer på anlægsområdet, er der enighed om, at det i de kommende år vil blive nødvendigt at reducere anlægsbudgettet. Frem mod budgetlægningen for 2017 skal der endvidere arbejdes med forslag til yderligere effektivisering af den kommunale drift.

”Der har været gang i hjulene i de seneste år, og det vil der også være i årene der kommer med multikulturhus, hotel, parkeringshus og meget andet. Ligesom vi kan se frem til en række spændende arrangementer i de kommende år, ikke mindst spejderlejren i 2017. Derfor er vi i byrådet stadig optimistiske, for vi mener, at har skabt et fornuftigt udgangspunkt for de udfordringer der venter i de kommende år”.danfoss1

Artiklen fortsætter under annoncen

Her skal det indskydes, det er Bitten og Mads Clausen Fonden, der sammen med PFA bygger hotellet.

Borgmester Erik Lauritzen glæder sig over, at der ved budgetseminaret har været en god stemning, og at de politiske partier har vist stor vilje til i fællesskab at finde løsninger på de kommende års udfordringer. Partierne går nu hjem og arbejder videre med detaljerne i det foreliggende budgetforslag.

”Jeg fornemmer en vilje til at nå frem til en bred budgetaftale, og vil gerne kvittere for, alle de konstruktive indspark jeg har lyttet til i det seneste døgn. Det lover godt for de kommende forhandlinger”, siger Sønderborgs borgmester. Håbet er, at byrådet kan nå en bred aftale i løbet af de kommende uger.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk