Borgmesteren og Mette Frederiksen fejrede Grundloven ved Alsion

5. juni 2016 Politik

Den 5. juni er Grundlovsdag og dagen bruges til at fejre netop Grundloven.

“Vi skal være være stolte og glade over vores Grundlov, fordi det er den, der giver os frihed og demokrati”, siger borgmester Erik Lauritzen i sin Grundlovstale ved Alsion i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under reklamen:

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Når Danmark er foretrukket af rigtigt mange flygtninge, så skyldes det ikke udsigten til sociale ydelser, mener borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den altovervejende del kommer hertil på grund af de rettigheder, som Grundloven giver os. De vil være i et trygt retssamfund”, siger han og fortsætter:

“Vi skal selvfølgelig vurdere, hvor mange vi kan dele med. Men vi må heller ikke lukke os ude fra verden. Vi har velstand og skal gå forrest, når det drejer sig om at hjælpe ude i verden”, siger Erik Lauritzen.

Hamrende uenig

“Jeg er hamrende uenig i den politik, som lige nu føres fra Christiansborg, der nedprioriterer og nedprioriterer”, siger borgmesteren.

Borgmesteren vil gerne høre, hvad regeringen har tænkt sig at opprioritere.

Borgmesteren vil gerne høre, hvad regeringen har tænkt sig at opprioritere.

“Omprioritering har jeg det fint med, fordi det betyder jo bare, at vi vælger at bruge flere penge på nogle ting og bruge mindre på nogle andre ting. Men regeringen omprioriterer ikke”, siger han. Han efterlyser de ting, som regeringen vil bruge penge på.

“Jeg tænker især på børnene og ungdommen, der skal skabe fremtidens rigdom. Nu skærer regeringen ned på universiteterne og forringer uddannelserne. Gymnasierne skal have færre tilbud på hylderne og adgangen til dem skærpes med karakterkrav”, siger borgmesteren. Det er allerede sket på det område, der skal levere fremtidens håndværkere.

Oppositionens leder

Socialdemokraternes Mette Frederiksen holdt også Grundlovstale ved Alsion i Sønderborg. Og det kan skyldes, at Benny Engelbrecht har fortalt hende, hvad der skete sidst en socialdemokratisk statsministerkandidat holdt tale i Sønderborg:

“Tidligere holdt Helle Thorning Schmidt en Grundlovstale her i Sønderborg – og hun vandt det efterfølgende valg. Det må gerne gå Mette Frederiksen på samme måde”, siger Benny Engelbrecht, som guidede de knap 100 deltagere gennem solskin og program.

“Grundlovsdag er dagen, hvor vi kan stoppe op og tænke lidt på, hvor heldige vi er at have sådan en, fordi den gør, der er en masse udenom selve loven”, siger Mette Frederiksen efter at have været rundt og give hånd til stort set alle.

“Noget af det vigtigste er, vi har et fællesskab og så er der nogle værdier, som stort set alting står på”, siger hun.

Mette Frederiksen husker tilhørerne på, at man ikke kan sige, at nogle job er vigtigere end andre.

Mette Frederiksen husker tilhørerne på, at man ikke kan sige, at nogle job er vigtigere end andre.

“Det vigtigste er, vi har besluttet, at Fanden ikke skal have lov til at tage de sidste”, siger hun og mener dermed, vi tager os af de mennesker, der har brug for hjælp.

Ligesom borgmesteren, så ser partiformand Mette Frederiksen også med bekymring på uddannelsesområdet. Hun savner også anerkendelse for det store arbejde, som mange mennesker faktisk gør den ene dag efter den anden.

“En journalist har en chance på 38 procent for at vinde en pris. Der er nemlig hele 121 mulige priser i det fag. Ser vi på sygeplejersker, så er chancen på under 1 procent”, siger Mette Frederiksen. Hun husker tilhørerne på, at man ikke kan sige, at nogle fag er vigtigere end andre.

“Vi har også brug for eksempelvis SOSUerne, sygeplejerskerne, håndværkerne og renovationsarbejderne”, siger hun.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk