De store smil er fremme i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter

16. marts 2017 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Voldsramte kvinder og også børn samt personale og frivillige fra Sønderborg Kvinde- og Krisecenter har de helt store smil fremme i disse dage, hvor alle er vendt “hjem” efter et længerevarende eksil i andre lokaler.

“Vi er rykket indenfor i Agervang igen og det er i nyistandsatte lokaler”, siger centerleder Ruth Malle. Renoveringen af bygningen har taget syv måneder og bygningen fremstår som ny, når man kigger på den.

Ruth Malle har i syv måneder fulgt med i håndværkernes arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nye vinduer og friske fuger gør meget ved huset”, siger Ruth Malle til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der virkeligt er gjort meget for at alting indenfor også fik et kærkomment løft. Gårdhaven er også lagt an på ny.

Når man skal lave så omfattende en istandsættelse af en bygning, så er det en god idé først at sikre sig, der er penge til at betale regningerne med. Og det har Ruth Malle forlængst gjort.

“Vi er så utroligt glade for, at Den A. P. Møllerske Støttefond kom med pengene”, siger Ruth Malle, der endnu ikke har fået tilladelse til at afsløre, hvor meget regningen løber op i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er arkitekt Jørn Andresen, der har lavet tegningerne til renoveringen af bygningen og Hede Danmark har lavet skitserne, som gårdhaven skulle anlægges efter.

“Det har været spændende at følge håndværkerne dagligt, selvom det var lidt rystende at se, da der lå murbrokker i flere af vores rum. Så er det jo man tænker, om det nogensinde bliver til et hus igen”, siger Ruth Malle.

“Men alt er særdeles fint og flot, så det er skønt at være tilbage igen. Vores midlertidige rammer var også gode og centret fungerede i dem. Men ude er godt og hjemme bedst”, siger Ruth Malle. Samarbejdet med arkitekter, håndværkere og kommunen har ifølge centerlederen været aldeles glimrende.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 112, Sønderborg

Kørte på elløbehjul og blev anholdt

29. juni 2022 112

Natten til onsdag stoppede politiet en 26-årig mand, som kørte på elløbehjul på cykelstien ved Strandpromenaden. “Han blev standset, fordi han ikke havde hjelm på og betjentene vurderede, at han var påvirket, så manden blev sigtet og anholdt”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. I lommen havde den 26-årige en smule hash. Resultatet […]

Læs mere...