Derfor må SDU ikke tilbyde uddannelser syd for grænsen

26. juni 2014 Uncategorized

Sønderborg Nyt har tidligere fortalt, at SDU ikke længere må tilbyde uddannelser syd for grænsen. Hvis tyske studerende ønsker at læse på SDU, skal de tage til Danmark.

Eva Kjer Hansen

Eva Kjer Hansen

Artiklen fortsætter under annoncen

Eva Kjer Hansen fra Venstre greb tastaturet og skrev til Uddannelses- og Forskningsministeriet: Hvad er ministerens argument for, at den danske stat ikke støtter undervisning ved SDU i Flensborg?

Svaret lyder:

Det følger af universitetsloven, at det er universitetet selv, der beslutter, hvilke forskningsbaserede uddannelser det vil udbyde inden for sine hovedområder. Uddannelserne skal udbydes i Danmark, for at de kan udløse tilskud fra den danske stat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udbyder universitetet hele uddannelser i udlandet, er der således tale om uddannelser uden statstilskud, hvorfor universitetet skal sikre sig finansiering af uddannelsen på anden vis, f.eks. ved at opfylde betingelserne for tilskud fra værtslandet eller ved at udbyde uddannelsen som indtægtsdækket virksomhed.alsion

Universitetet kan udbyde uddannelser i samarbejde med udenlandske universiteter, hvor der kan opnås tilskud fra Danmark for de dele af uddannelsen, der foregår i Danmark, men hvor de dele af uddannelsen, der foregår i udlandet skal finansieres af samarbejdsuniversitetets hjemland. Derved fordeles udgifterne mellem de lande, der indgår i samarbejdet.

Det bemærkes i øvrigt, at de gældende regler har eksisteret siden 2005, hvor det blev præciseret, at uddannelserne skulle udbydes i Danmark for at modtage tilskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...