Erik Lauritzen: Venstre kom med et hokus-pokus-budget

25. september 2013 Politik

Borgmesterkandidat Erik Lauritzen, Socialdemokraterne, skriver:

Så kom Peter Hansen og Venstre med deres forslag til det kommunale budget 2014-2017.

Desværre er det ganske som ventet et rigtig “hokus-pokus-budget”.

Erik Lauritzen kan ikke finde fornuften i Venstres budget-forslag.

Erik Lauritzen kan ikke finde fornuften i Venstres budget-forslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uden at sige noget som helst om hvor det skal ske forudsætter Peter Hansen at “effektive arbejdsgange” skal reducere driftsudgifterne med 25 mio. kr. pr. år og “fokuseret drift” skal reducere udgifterne med yderligere 25 mio. kr. stigende til 100 mio. kr. pr. år.

Samtidig lover Venstre, at der ingen besparelser vil være på de bløde områder. Det må vel betyde at de sociale område, børnene og skolerne friholdes, og det er jo glædeligt, men hvor pokker skal der så kunne spares 330 mio. kr over de fire år?

Herudover medregner Venstre nogle fuldstændig udokumenterede besparelser ved udlicitering af Færgen Bitten, Lufthavnen, Sønderborg Havn og broerne, ligesom man igen vil skære på Vej og Park med op til 4 mio. kr. årligt.

Og så den helt store tryllekunst:

Venstre forudsætter nogle låneomlægninger, der betyder, at man i de fire år stort set undlader afdrage på gælden, hvilket ganske vist ville forbedre kassebeholdningen med 200 millioner, men blot sende regningen videre til årene 2018 og frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Smart tænkt – men fuldstændig uansvarligt.

Dette blot min umiddelbare kommentar til forslaget.

Jeg søger stadig efter fornuften.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...