Erik Lauritzen: Venstre kom med et hokus-pokus-budget

25. september 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Borgmesterkandidat Erik Lauritzen, Socialdemokraterne, skriver:

Så kom Peter Hansen og Venstre med deres forslag til det kommunale budget 2014-2017.

Desværre er det ganske som ventet et rigtig “hokus-pokus-budget”.

Erik Lauritzen kan ikke finde fornuften i Venstres budget-forslag.

Erik Lauritzen kan ikke finde fornuften i Venstres budget-forslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uden at sige noget som helst om hvor det skal ske forudsætter Peter Hansen at “effektive arbejdsgange” skal reducere driftsudgifterne med 25 mio. kr. pr. år og “fokuseret drift” skal reducere udgifterne med yderligere 25 mio. kr. stigende til 100 mio. kr. pr. år.

Samtidig lover Venstre, at der ingen besparelser vil være på de bløde områder. Det må vel betyde at de sociale område, børnene og skolerne friholdes, og det er jo glædeligt, men hvor pokker skal der så kunne spares 330 mio. kr over de fire år?

Artiklen fortsætter under annoncen

Herudover medregner Venstre nogle fuldstændig udokumenterede besparelser ved udlicitering af Færgen Bitten, Lufthavnen, Sønderborg Havn og broerne, ligesom man igen vil skære på Vej og Park med op til 4 mio. kr. årligt.

Og så den helt store tryllekunst:

Venstre forudsætter nogle låneomlægninger, der betyder, at man i de fire år stort set undlader afdrage på gælden, hvilket ganske vist ville forbedre kassebeholdningen med 200 millioner, men blot sende regningen videre til årene 2018 og frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Smart tænkt – men fuldstændig uansvarligt.

Dette blot min umiddelbare kommentar til forslaget.

Jeg søger stadig efter fornuften.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...