Helsam giver donation til Mødrehjælpen i Sønderborg

21. juni Sønderborg

I forbindelse med markedsdagene gav Helsam butikkens store bogudsalg et flot overskud på 2720 kr. og alle pengene fra salget doneres nu til Mødrehjælpens lokalforening i Sønderborg.

Den flotte donation blev overrakt af butiksbestyrer i Helsam, Lisbeth Ganderup, til formand for Mødrehjælpens lokalforening i Sønderborg, Lisbet Skyum.

”Vi er så glade og taknemmelige for den flotte donation, som vil komme børnefamilier til gode i Sønderborg og omegn”, siger Lisbet Skyum i en pressemeddelelse. Mødrehjælpen sætter gang i lokale initiativer for børnefamilier i Sønderborg, som ikke har så mange ressourcer i hverdagen og som savner fællesskaber for både børn og forældre.

Lisbeth Skyum og Lisbeth Ganderup. Foto: Mødrehjælpen

”I Helsam synes vi det er en vigtig sag, og vi ville derfor gerne hjælpe den nystartede lokalforening godt fra start”, fortæller butiksbestyrer i Helsam, Lisbeth Ganderup. ”Kunderne tog virkeligt godt imod initiativet og der var flere, der tog en stor stak bøger med hjem. Det bliver bestemt ikke sidste gang vi holder et ekstraordinært udsalg i butikken”, siger Lisbeth Ganderup.

Aktiviteter for børnefamilier på vej

Lisbet Skyum fortæller, at Mødrehjælpen allerede er i fuld gang med at starte aktiviteter under overskriften ’Natur & Familie’, som donationen fra Helsam først og fremmest vil gå til. ’Natur & Familie’ er en familieaktivitet, hvor børnefamilier fra området mødes og deler en sjov og gratis naturoplevelse med hinanden.

Den nye genbrugsbutik bidrager også

Siden Mødrehjælpens lokalforening i Sønderborg blev stiftet i marts 2017, har de frivillige, som driver foreningen, også åbnet en ny butik på Perlegad, hvor man kan købe kvalitetsgenbrug til børn fra 0 – 10 år.

Salget i butikken er gået over alle forventninger, og der er løbende brug for donationer af børnetøj og legetøj af god kvalitet, for at holde butikken kørende. Overskuddet fra butikken går til at lokalforeningen kan tilbyde sociale og netværksskabende aktiviteter for børnefamilier i Sønderborg kommune samt til Mødrehjælpens landsdækkende rådgivningsarbejde.

”Mødrehjælpen er for alle slags børnefamilier, både kernefamilien, og hvis man er alene-forælder i hverdagen. Og vi hjælper naturligvis lige så gerne fædre, selvom det hedder mødrehjælpen”, siger Lisbet Skyum.

 

Mødrehjælpens lokalforening i Sønderborg er stadig i sin spæde start og søger fortsat lokale ildsjæle, der vil være med til at starte de sociale aktiviteter op

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...