Kvinde- og Krisecentret er klar til flere frivillige vagter

23. august 2017 Sønderborg

Den 21. september er der igen intromøde for kvinder, der har overskud til at være frivillige krisevagter på Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, der ligger på Agervang. Interesserede ringer blot på døren til det nyistandsatte center kort før kl. 17.

Så møder de den ny centerleder Karina Lüthje, der er helt klar til sit allerførste intromøde, siden hun blev ansat i juli. Tiden frem til nu har den ny leder brugt på at få overblik over alt det, der sker i huset.

“Det er et fantastisk sted og en arbejdsplads, hvor både medarbejdere og frivillige gør det rigtigt godt. Og så er det et dejligt hus med en utrolig ro, som giver tryghed”, siger Karina Lüthje til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karina Lüthje kommer fra en stilling i Børne- og Uddannelsesforvaltningen i Sønderborg Kommune.

“Jeg søgte stillingen som leder af Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, fordi jeg får mulighed for at være en del af det sociale arbejde. Her kommer jeg meget tættere på de mennesker, der skal have hjælp, end jeg gjorde på forvaltningen”, siger hun.

Intromødet

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter har i alle årene været utroligt veldrevet i et flot samspil mellem ansatte og

Artiklen fortsætter under annoncen

Karina Lüthje er klar til at tage imod flere frivillige.

frivillige.

“Og jeg har ikke planer om at revolutionere stedet”, siger Karina Lüthje.

Når centret igen søger frivillige, så er det især fordi, en del af de tidligere frivillige, er rejst fra byen for at uddanne sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

På intromødet får du at vide, hvad det kræver at blive frivillig i huset – og du får at vide, hvad det vil give dig med i rygsækken til din videre vej.

Tænk dig om – før og efter intromødet

“Og hvis du kan lide at have med mennesker at gøre, så kom til intromødet, hvor du hører, hvad der forventes af dig. Du bliver ikke presset til at melde dig til noget som helst. Faktisk bliver du sendt hjem for at tænke over, om du virkelig vil være med på holdet – og skal ringe tilbage, hvis du vil”, siger en af de frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun – og flere andre frivillige krisevagter – synes, det er en rigtig god ting, at få at vide, hvad det er, der skal arbejdes med og hvad der ikke skal arbejdes med. Så kan man gå hjem og mærke efter, om det passer med det, som man forventer.

“Inden man tropper op til et intromøde, så skal man lige være ærlig overfor sig selv. Som frivillig skal man være givende – og det betyder, man skal have et personligt overskud”, siger den frivillige.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk