Læserindlæg: Kær er et unikt og attraktivt område med muligheder

23. maj 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Erik Laurtizen, socialdemokratisk borgmesterkandidat, skriver:

Da jeg på socialdemokraternes vegne,  straks efter chokket over beslutningen om nedlæggelse af Sønderborg kaserne, fremsatte forslag om at udnytte øvelsesterrænet på Kær til byudvikling og rekreativt område, var jeg jo godt klar over, at det ville bringe sindene i kog.

Det er derfor på sin plads at understrege, at jeg på ingen måde ønsker de 145 hektar plastret til med boliger. Med min landmandsbaggrund og inkarneret “landboer” som jeg er, så sætter jeg stor pris på naturen og nyder de mange fredfyldte pletter i vores kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men jeg mener helt sikkert der er plads til både naturen, fritidsaktivitet og et mindre – men unikt – boligområde, som kan være med til at gøre byen og kommunen endnu mere attraktiv og tiltrække de tilflyttere som vi er så afhængige af kommer i fremtiden.
Jeg har stor respekt for Danmarks Naturfredningsforening og deres kæmpe arbejde for at holde os alle i ørerne og passe på vores land. Men en totalfredning af de 145 hektar er unødvendig og alt for restriktivt.

Lad os sætte os ned og lave en samlet plan for området hvor vi laver vores egen “fredning” af store dele af området og en afbalanceret udnyttelse af et mindre areal. Senest har Ellen Trane Nørby og Troels Lund  Poulsen fra Venstre støttet op om den linie, som også Benny Engelbrecht har gjort det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landspolitikerne kan forhåbentlig hjælpe os til at åbne muligheder, men det er os borgere og politikere i Sønderborg kommune, der skal lægge planerne.

Vi kan lave noget helt unikt på denne plet til glæde for os alle.

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Cristian Oprea er videre i X Factor

24. februar 2024 Kultur

Fredag aften var Cristian Oprea fra Sønderborg for første gang på livescenen i X Factor og det var med nummeret Halskæde af Guldimund – og på tilskuerrækkerne sad begge hans forældre. Da fredagens udsendelse nåede til afgørelsen var Cristian Oprea den sidste deltager, som efter tilfældig rækkefølge, blev sendt videre til endnu en uge i […]

Læs mere...