Læserindlæg: Kær er et unikt og attraktivt område med muligheder

23. maj 2013 Politik

Erik Laurtizen, socialdemokratisk borgmesterkandidat, skriver:

Da jeg på socialdemokraternes vegne,  straks efter chokket over beslutningen om nedlæggelse af Sønderborg kaserne, fremsatte forslag om at udnytte øvelsesterrænet på Kær til byudvikling og rekreativt område, var jeg jo godt klar over, at det ville bringe sindene i kog.

Det er derfor på sin plads at understrege, at jeg på ingen måde ønsker de 145 hektar plastret til med boliger. Med min landmandsbaggrund og inkarneret “landboer” som jeg er, så sætter jeg stor pris på naturen og nyder de mange fredfyldte pletter i vores kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men jeg mener helt sikkert der er plads til både naturen, fritidsaktivitet og et mindre – men unikt – boligområde, som kan være med til at gøre byen og kommunen endnu mere attraktiv og tiltrække de tilflyttere som vi er så afhængige af kommer i fremtiden.
Jeg har stor respekt for Danmarks Naturfredningsforening og deres kæmpe arbejde for at holde os alle i ørerne og passe på vores land. Men en totalfredning af de 145 hektar er unødvendig og alt for restriktivt.

Lad os sætte os ned og lave en samlet plan for området hvor vi laver vores egen “fredning” af store dele af området og en afbalanceret udnyttelse af et mindre areal. Senest har Ellen Trane Nørby og Troels Lund  Poulsen fra Venstre støttet op om den linie, som også Benny Engelbrecht har gjort det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landspolitikerne kan forhåbentlig hjælpe os til at åbne muligheder, men det er os borgere og politikere i Sønderborg kommune, der skal lægge planerne.

Vi kan lave noget helt unikt på denne plet til glæde for os alle.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...