Landsforeningen Ligeværd undres over borgmesteren

17. august 2015 Politik

Formand for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg, Jørn Thrane, skriver:

I søndagens historie, hvor SønderborgNYT refererer Ekstra Bladets historie er borgmester Erik Lauritzen og jeg enige! Der er problemer i Børne- og Uddannelsesforvaltningen.ligeværd

Artiklen fortsætter under annoncen

Og for første gang er der en politiker, der tør indrømme, at der er store problemer i forvaltningen velvidende, at han selv, viceborgmester Aase Nyegaard, den nuværende udvalgsformand Erik Lorenzen og den tidligere udvalgsformand Tage Petersen i virkelig lang tid har kendt alt til problemerne. Tilfælles har de desuden, at de har alle været med til at dysse adskillige sager ned.

Har jeg glemt nogen?

Ja, kommunaldirektør Søren Bonde. Han står i spidsen, når sagerne skal fejes under gulvtæppet.

Borgmesteren siger til Ekstrabladet, at ingen lider nød. Heller ikke de børn og unge det er gået ud over. Hvor ved han det fra, hvor ved du det fra?

Jeg tror ikke, borgmesteren vil vide, om det har ramt børnene. Han vil jo bare se fremad.

Så må jeg jo fortælle, at der er rigtig mange børn og unge, der lider nød. Kig blot på Alssund Børne- og Ungdomscenter, hvor ingen har styr på noget som helst i de to afdelinger, der har med anbragte børn og unge og gøre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tror på forvaltningen

Her fortæller jeg ikke noget nyt, men hele den politiske ledelse – med borgmesteren i spidsen – vælger jo at tro på  forvaltningen og ikke på alle de forskellige mennesker, der klager over forholdene på institutionen.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis der ingen problemer er på Alssund Børne- og Ungdomscenter, hvorfor så holde lukket møde med centret som eneste punkt på dagsordenen i læbet af denne uge?

Forvaltningen overholder ikke loven i henhold med 17 1/2 års samtaler. Samtalerne er yderst vigtige for udsatte børn og deres familier. Det er på de møder, man sikrer, at børnene ikke mister alt den dag, de fylder 18 år. Hvis ikke, der er klare aftaler om, hvad kommunen gør, så svigtes børnene fra den første dag i deres voksenliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren udtaler til Ekstra Bladet, at de, der mener, at de er blevet svigtet, bare kan henvende sig til ham. Hvorfor skulle de det?

Min erfaring er, at bormesteren kun lægger ører til dem, som er enige med ham. Landsforeningen Ligeværd vil han ikke mødes med, selvom vi altid har dokumentation på de svigt, vi vil have gjort noget ved.

Nu synes jeg snart, borgmesteren og andre politikere må se at få lært, de skal  tage borgerne alvorlig.

Se artiklen med citater fra Ekstra Bladet HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk