Lille skare demonstrerede mod omprioriteringsbidraget

12. maj 2016 Politik

Omkring 35-40 sønderborgensere stod torsdag eftermiddag på pladsen foran Rådhuset i Sønderborg, hvor en lille stribe politikere, faglige organisationer og pårørende til institutionsbrugere gav udtryk for deres utilfredshed med omprioriteringsbidraget. De optrådte under en fælles paraply, der har fået navnet: Velfærdsalliancen. De første to talere i Sønderborg var Karsten Wohlgemuth og byrådsmedlem Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvorfor ikke udvikle fremfor at afvikle, spørger Karsten Wohlgemuth.

Hvorfor ikke udvikle fremfor at afvikle, spørger Karsten Wohlgemuth.

“Her hvor klokken er 17 begynder talerne i hele 74 danske byer, hvor danskerne kan vise, de er imod omprioriteringsbidraget”, siger Karsten Wohlgemuth, der som far bekymrer sig om forholdene i børnepasningen.

“Velfærdsalliancen har selvfølgelig inviteret Venstre og DF med til demonstrationen. Venstre takkede pænt nej og vores lokale DF-folketingsmedlem skrev tilbage, han ikke ville tale, fordi det jo ikke er sikkert, at Folketinget stemmer ja til at gennemføre omprioriteringen”, siger Karsten Wohlgemuth, der opfordrer Chritiansborgpolitikerne til at udvikle og ikke afvikle velfærden.

Lad byrådene omprioritere

Borgmester Erik Lauritzen gik også på talerstolen. Ikke i rollen som borgmester, men som privatperson og byrådsmedlem.

“Jeg vil gerne sige tak til Velfærdsalliancen, der tager det her op. Det er vigtigt, det ikke er kommunerne alene, der kæmper”, siger Erik Lauritzen.

Hold fingrene fra vores penge, lyder meldingen klart og tydeligt fra Erik Lauritzen.

Hold fingrene fra vores penge, lyder meldingen klart og tydeligt fra Erik Lauritzen.

“Omprioritere – det er det vi gør i byrådet, når vi sætter penge af til det ene eller det andet. Vi prioriterer og nu vil Claus Hjort omprioritere penge fra kommunekasserne til Finansministeriets kasse. Så kan Christianborgpolitikerne bruge vores penge til det, som de gerne vil”, siger Erik Lauritzen.

“Mit budskab til Folketinget er: Hold fingrene væk fra vores penge og få styr på jeres egen butik. Gør noget ved skattely, toginvesteringer og alt det andet i stedet.

Byrådet i Sønderborg har regnet på omprioriteringsbidraget og kan holde alle hjul kørende en tid.

“Men hen ad vejen kan vi ikke undgå nedskæringer, hvis Claus Hjort henter penge fra os”, siger Erik Lauritzen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk