Red Barnet: Vil du være med til at hjælpe flygtninge-familier?

29. marts 2017 Sønderborg

Red Barnet Sønderborg er i fuld gang med at oprette en såkaldt ”Velkommen til Danmark familieoplevelsesklub” i tæt samarbejde med kommunens Integrationscenter.

“Velkommen til Danmark – familieoplevelsesklubben er en klub, hvor flygtningefamilier og lokale familier mødes til fællesspisning, socialt samvær og kulturudveksling, og hvor nye venskaber kan opstå. På baggrund af tilstrømningen af flygtninge er der et behov for at sikre flygtningebørn og deres forældre en tryg og god start på deres ophold i her i Sønderborg”, siger Bente Lauritzen, formand for Red Barnet Sønderborg, som i øjeblikket søger både danske familier og frivillige, som vil være med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mødet med danske familier er afgørende

Ifølge Red Barnets formand, Bente Lauritsen, er det ikke nemt at lande i et helt nyt og anderledes land, end det man er flygtet fra.

“Flygtningene kommer til et sted, de aldrig har set før, i en ny kultur og med et nyt sprog. Det er ikke nemt at starte helt forfra i en ny by, i et fremmed land og med tusinder af kilometers rejse i bagagen uden et netværk af venner og familie. Derfor er det vigtigt at børn og deres forældre møder danske familier, så relationer og venskaber kan opstå, og så man sammen kan gå i gang med at opdage det nye lokalområde, man er kommet til”, siger Bente Lauritzen, som gerne hører fra interesserede frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Red Barnet er i færd med at oprette ”Velkommen til Danmark familieoplevelsesklubber” i hele landet. Klubben i Sønderborg forventes at starte i juni måned og du kan melde sig som frivillig og få flere informationer på mailadressen sonderborg@redbarnet.dk

En fælles opgave

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune, Jan Prokopek Jensen, hilser det nye initiativ velkommen, som et fint supplement til de mange initiativer man i Sønderborg i øvrigt tager for at skabe de bedst mulige rammer for vellykket integration af flygtningefamilier.

”At flygtningefamilierne oplever, at der bliver taget godt imod dem, giver en god førstegangsoplevelse. Og det er noget vi kan bygge videre på, når vi skal have gjort flygtninge til velfungerende nye borgere, der hurtigst muligt kan gå ud og blive en del af vores arbejdsmarked, vores skoler og vores uddannelsesinstitutioner”, siger Jan Prokopek Jensen.

Sønderborg Kommune er en aktiv del af det nye projekt, idet det er kommunens integrationscenter, der henviser flygtningefamilierne til Red Barnets nye familieoplevelsesklub.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Integration er en fælles opgave, når der skal skabes en velfungerende integrationsindsats”, siger Arbejdsmarkedsudvalgets næstformand, Petter Astrup.

”Vi hilser alle gode, frivillige initiativer velkommen. Opgaven med at sikre en god integration af vores nye medborgere kan ikke løses af kommunen alene. Her er et tæt samarbejde mellem kommune og civilsamfundet en vigtig faktor” siger Petter Astrup.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...