Særligt udsatte boligområder bliver aldrig anderledes

2. november 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Én gang særligt udsat boligområde – altid særligt udsat boligområde.

Sådan lyder den lettere forenklede konklusion ifølge Altinget i et nyt forskningsprojekt om særligt udsatte boligområder.

Det er Kraks Fond Byforskning, der står bag studiet ”Et historisk tilbageblik på særligt udsatte boligområder”, og det viser, at særligt udsatte boligområder langt fra opstår ud af det blå.

Boligområderne er kendetegnet ved at have en høj koncentration af beboere med få ressourcer i forhold til arbejdsmarkedet, uddannelse og indkomst.

Det fortæller Cecilie Dohlmann Weatherall, der er den ene af de tre forskere bag studiet.

”Kortlægningen viser, at andelen af til- og fraflyttere i de særligt udsatte boligområder er forholdsvis lille.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andelen af beboere uden uddannelse og arbejde, et lavt indkomstniveau, en plettet straffeattest og udenlandsk baggrund har vist sig at være stor blandt de fastboende i de særligt udsatte boligområder”, siger Cecilie Dohlmann Weatherall i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det er altså ikke det kun det selektive flyttemønster der opretholder det lave ressourceniveau i de særligt udsatte boligområder”.

Med det selektive flyttemønster henviser hun til, at dem, der flytter ind i de særligt udsatte boligområder, har færre ressourcer end dem, der flytter ud.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...