Slutspurten til Spejdernes Lejr er i gang

18. maj Sønderborg

”Det syder og bobler og her små 70 dage før  Spejdernes Lejr kommer til Sønderborg, er vi som en kæmpe flok cirkusheste, der længes efter at komme i manegen”.

Rune Siglev, formand, Spejdernes Lejr 2017. Foto: Kurt Stæcker Jensen

Sådan beskriver formanden for Spejdernes Lejr, Rune Siglev, den aktuelle stemning blandt de mere end 800 frivillige, der hver uge bruger mange timer på at planlægge Danmarks største spejderlejr som finder sted i Sønderborg i slutningen af juli.

”Vi er nu ved at nå højdepunktet efter et tre års langt planlægningsarbejde og Spejdernes Lejr 2017 bliver på alle ledder og kanter større end Spejdernes Lejr 2012, som var i Holstebro”, fortæller Rune Siglev til SønderborgNYT og glæder sig over, at der ikke har været nogle overraskelser som de ikke har kunnet løses.

”Selvfølgelig har der været sten på vejen, men dem har alle været med til at få styr på. Man skal huske, at det er frivilligt arbejde for alle dem der hjælper og det kan selvfølgelig godt give lidt udfordringer, men når jeg kigger tilbage på de sidste års arbejde, så er vi lykkedes med at planlægge en fantastisk og meget ambitiøs spejderlejr i Sønderborg”.

Fint samarbejde

Formanden glæder sig også over samarbejdet med Sønderborg Kommune:

”Vi har haft – og har fortsat – et fantastisk stærkt, dagligt samarbejde med Sønderborg Kommune, hvor der er blevet fundet gode løsninger på de udfordringer som er opstået hen ad vejen. Vi skal jo matche en verden af frivillige med en meget professionel organisation som Sønderborg Kommune”, siger Rune Siglev til SønderborgNYT.

Rune Siglev er 37 år gammel og har været KFUM-spejder siden han var 8 år gammel og han har siddet som formand for Spejdernes Lejr de seneste 1 1/2 år. Formandsposten deler han med Benny Agergaard fra Det Danske Spejderkorps.

”Det er uden sammenligning den største opgave jeg har været med til at løse sammen med Benny Agergaard og de 800 frivillige og det er en vanvittig spændende opgave med mange interessenter og vi glæder os helt vildt til den sidste uge i juli, hvor vi kan byde alle velkommen til Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg”, siger Rune Siglev til SønderborgNYT.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk

Læs også...