Sønderborg får endelig et Frivillighedens Hus

6. november 2015 Sønderborg

Sønderborg Kommune lavet et Frivillighedens Hus, og det betyder, der ikke længere bliver sendt kommunekroner i tilskud til Frivilligcentret, som er en del af Frise. Frivilligcentre og Selvhjælp.

Om Frivilligcentret så lukker eller fortsætter afgøres af centrets egen bestyrelse.

Endelig kommer Frivillighedens Hus og ifølge Helge Larsen laves det for frivillighedens skyld.

Endelig kommer Frivillighedens Hus og ifølge Helge Larsen laves det for frivillighedens skyld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frivillighedens Hus får en central beliggenhed midt i Perlegade i Sønderborg og der bliver adgang for kørestolsbrugere. Naboerne bliver Visit Sønderborg, Den Sønderjyske Café, Sønderborg Handel, Kultur i Syd og dele af Kompetence- og Integrationscentret.

Sundhedsudvalget har brugt rigtig lang tid på at tage tilløb til, at der kommer et Frivillighedens Hus, fordi det har vist sig, at de længe har manglet et sted, der kunne rådgive, vejlede og hjælpe de frivillige.

Frivillighedens Hus skal stå til rådighed og støtte foreninger, der laver frivilligt socialt arbejde og også være der for de frivilliggrupper, der laver ad hoc projekter som f.eks. at arrangere jul for økonomisk trængte familier.

“Vi har lyttet til de frivillige”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen. Der er brugt mange måneder på at sætte scenen og på tirsdag kan Sundhedsudvalget sætte et flueben og godkende Frivillighedens Hus, der gerne skulle åbne 1. maj.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...