Sønderborg får endelig et Frivillighedens Hus

6. november 2015 Sønderborg

Sønderborg Kommune lavet et Frivillighedens Hus, og det betyder, der ikke længere bliver sendt kommunekroner i tilskud til Frivilligcentret, som er en del af Frise. Frivilligcentre og Selvhjælp.

Om Frivilligcentret så lukker eller fortsætter afgøres af centrets egen bestyrelse.

Endelig kommer Frivillighedens Hus og ifølge Helge Larsen laves det for frivillighedens skyld.

Endelig kommer Frivillighedens Hus og ifølge Helge Larsen laves det for frivillighedens skyld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frivillighedens Hus får en central beliggenhed midt i Perlegade i Sønderborg og der bliver adgang for kørestolsbrugere. Naboerne bliver Visit Sønderborg, Den Sønderjyske Café, Sønderborg Handel, Kultur i Syd og dele af Kompetence- og Integrationscentret.

Sundhedsudvalget har brugt rigtig lang tid på at tage tilløb til, at der kommer et Frivillighedens Hus, fordi det har vist sig, at de længe har manglet et sted, der kunne rådgive, vejlede og hjælpe de frivillige.

Frivillighedens Hus skal stå til rådighed og støtte foreninger, der laver frivilligt socialt arbejde og også være der for de frivilliggrupper, der laver ad hoc projekter som f.eks. at arrangere jul for økonomisk trængte familier.

“Vi har lyttet til de frivillige”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen. Der er brugt mange måneder på at sætte scenen og på tirsdag kan Sundhedsudvalget sætte et flueben og godkende Frivillighedens Hus, der gerne skulle åbne 1. maj.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde. Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt […]

Læs mere...