Sparekniven skal over de næste tre år skære 45 millioner ud af kommune-økonomien

16. juni 2022 Politik

Byrådspolitikerne har en bunden opgave, hvor det handler om at skære 45 millioner kroner fra 2023 og frem til 2025 ud af budgetterne.

Reduktionerne skal findes på ledelse, administration, bygningsdrift og lignende.

“Det betyder, at vi skal se på, hvilke lejemål, vi kan komme ud fra og det skal gerne give en besparelse på 5,5 millioner kroner”, sagde borgmester Erik Lauritzen efter økonomiudvalgsmødet onsdag og han tilføjer, at den endelig plan for, hvilke lejemål kommune skal flytte fra, endnu ikke er klar.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I organisationen skal der findes 12 millioner kroner ved at nedlægge lederstillinger og ved bruge færre interne og eksterne konsulenter skal der findes yderligere 6 millioner kroner”, sagde Erik Lauritzen.

Han fortæller videre, at digitalisering af velfærdsløsninger skal give besparelser for 7 millioner kroner.

“Det er ærgerligt, at de store økonomiske problemer i kommunen, nu også betyder, at en lang række projekter udskydes og at der også skal skæres ned på en lang række velfærdsområder. Det gør ondt, men er nødvendigt set i lyset i de økonomiske problemer og i Venstre havde vi gerne været foruden. Der er brug for ansvarlig økonomisk ledelse, hvor der sikres balance og luft i økonomien. Det er der desværre ikke nu, og det vidner de store budgetoverskridelser allerede her i starten af året, om”, siger Venstres politiske leder, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...