STU: 17-årig pige hentes hjem til svære udfordringer

20. januar 2014 Uncategorized

Sønderborg Kommune har tænkt sig at hente en elev hjem fra en efterskole på Ærø, hvor hun blomstrer og gror med en særligt tilrettelagte støtte og undervisning. Moderen søgte om en forlængelse af opholdet, men fik et mundtligt afslag.

Jørn Thrane fra Ligeværd udfordrer endnu en gang Sønderborg Kommune.

Jørn Thrane fra Ligeværd udfordrer endnu en gang Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Pigen er lettere retarderet og desuden ramt af ADHD, siger formand Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg. Han undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke lytter til de mennesker, der har føling med pigen.

– Efterskolen siger, at pigen ikke er moden til at begynde på et STU-forløb og det samme mener hendes UU-vejleder fra Sønderborg Kommune, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt. Alligevel vurderer Sønderborg Kommune, at pigen skal begynde på et STU-forløb, som er en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

En glemt dreng

For et års tid siden døde pigens far og det gav moderen en depression.

– Moderen siger, hun ikke kan overskue at få datteren hjem. I øvrigt har hun også en hjemmeboende søn tæt på de 18 år, der har brug for hjælp og støtte. Ham har kommunen helt glemt i farten, siger den lokale Ligeværd-formand. Sønnen har været anbragt på et skibsprojekt på Fyn, hvor han havde tilknyttet en mentor. Et ophold han virkeligt profiterede af.

– Nu er mentoren væk og drengen laver ingenting, siger Jørn Thrane, der mener, at Sønderborg Kommune igen svigter. Han vil derfor tage kontakt til kommunen mandag. Og det allerførste spørgsmål har han klar:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvorfor vil kommunen ikke give moderen til en 17-årige pige et skriftligt afslag?

Skriftlige afslag kan bruges som bilag, når afgørelser ankes. Og når Landsforeningen Ligeværds lokale formand anker sager, har han hidtil fået medhold i dem alle sammen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Transportministeren styrer forhandlinger om stor infrastrukturplan – men styrer ikke sin egen arbejdsdag

18. maj 2021 Erhverv

Transportminister Benny Engelbrecht fortæller til SønderborgNYT, at han synes, det er fantastisk at være minister – også selvom det betyder lange arbejdsdage og så er der lige en enkelt ting, man skal instille sig på, inden man siger ja til at være minister: “Det er en post, som man kan miste uden varsel og uden […]

Læs mere...