Sundhedsudvalget deler støttekroner ud

8. august 2017 Sønderborg

To gange årligt støtter Sundhedsudvalget frivilligt socialt og sundhedsfremmende arbejde. Tilskuddet er målrettet lokalt forankrede foreningers arbejde.

Det kan for eksempel være at støtte børn, unge og familier med personlige og sociale problemer, ensomme, svage ældre, syge, handicappede, misbrugere, flygtninge/indvandrere og sindslidende.

Ved første ansøgningsrunde delte sundhedsudvalget hovedparten af midlerne ud. Til anden runde har sundhedsudvalget modtaget 18 ansøgninger på i alt 323.000 kr. Sundhedsudvalget har besluttet at støtte 11 ansøgninger med i alt 54.300 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Blandt ansøgerne har vi udvalgt en række, som vi synes gør en særlig prisværdig indsats”, siger formand for sundhedsudvalget, Helge Larsen, der glæder sig over, at der er bred opbakning i byrådet til, at kommunen faktisk uddeler flere midler til foreningerne, end bloktilskuddet berettiger til.

Blandt modtagerne er Ældre Sagen i Gråsten og Broager, der hver får 3.400 kr. til projekt Spisevenner. Dansk Flygtningehjælp Ungdom i Sønderborg får 3.500 kr. til projekt Ung til Ung, der går ud på at støtte unge flygtninge, der er kommet til Danmark uden familie og står helt alene. Mødrehjælpens lokalafdeling i Sønderborg får 5.000 kr. til etablering og forankring af Mødrehjælpen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

På sundhedsområdet er der givet støtte til Stafet for livet, Sønderborg Handicap Idræt, Købmandsgården, Støtteforeningen for Hospice Sønderjylland og til Sønderborgafdelingerne i Dansk Handicap Forbund, Dansk Parkinsonforening og Tarmkræftforeningen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk