Teambuilding: Solen skinner ikke kun på dig

20. januar 2014 Uncategorized

Michael Jensen fra Sønderborg er manden bag virksomheden Inzpirator, der arbejder for at hjælpe virksomhederne med at gøre APV’en positiv. APV er en arbejdspladsvurdering, som tager temperaturen på, om det er et godt sted at arbejde.

– Jeg kan hjælpe med at ændre arbejdspladser, så medarbejderne trives og tager ansvar og ledelsen kan koncentrere sig om egentlige ledelsesopgaver, siger Michael Jensen. En del kommuner har taget ham på ordet og i dag høster de frugterne af samarbejdet med den tidligere officer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Michael Jensen hjælper personalegrupper til bedre samarbejde.

Michael Jensen hjælper personalegrupper til bedre samarbejde.

– I hjemmeplejen har det virkeligt rykket på mange ting og medarbejderne bruger hinandens kompetencer langt bedre og mere udbytterigt og samarbejdet foregår på et helt andet højt og positivt niveau end tidligere, siger Sussi Hannemann fra Gribskov Hjemmepleje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mennesker kan altid lære

– Som tidligere officer har jeg mange gange stået med en flok soldater, som skulle motiveres, så de blev gode soldater og kunne være fælles om at løse opgaver i Forsvaret, siger Michael Jensen til Sønderborg Nyt. Unge mænd i den alder er tit ret egoistiske.

– Når en af dem kigger op mod solen, så kan han se, at den skinner direkte ind i hans ansigt. Det er den tilgang til verden, jeg gerne vil ændre, så vi bliver bedre til at se hinanden og arbejde sammen, siger Michael Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Negativ APV, småbrokkerier, dårlig trivsel og højt sygefravær koster virkeligt mange penge. Både på det offentlige og det private arbejdsmarked.

På det private arbejdsmarked, rammer det kunder og dermed økonomien og i det offentlige går det ud over borgerne, som får en dårlig behandling. Et bedre arbejdsmiljø er penge i lommen på det private arbejdsmarked, fordi det kan ses på produktionen.

– I det offentlige giver  gladere medarbejdere mere tilfredse borgere, siger den erfarne officer, der har arbejdet med teambuilding i Forsvaret i 18 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

En længere proces

Hvis vi forestiller os, det er hjemmeplejen, der tager en hel afdeling, som skal på kursus med Inzpirator, så skal samtlige medarbejdere hjemmefra to sammenhængende dage, hvor de sammen skal løse en del opgaver.

– Den første dage handler det om at sprede lysten til forandring og troen på, det er muligt, så der kommer motivation og handlekraft.  Med andre ord skal der skabes en VI-kultur, hvor den person, der ser solen skinne direkte på hende, opdager, den også skinner på kollegerne, siger Michael Jensen.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter weekendkursus er der over flere måneder lagt dage ind med teambuilding og det er altid med alle ansatte. Også cheferne og mellemlederne. De er jo afhængige af hinanden i hverdagen og skal kunne arbejde sammen.

– Når alle er med, så kan der træffes beslutninger, siger Michael Jensen.På den måde sikre han, at gode tiltag ikke glemmes, men kommer i spil, så vi i sidste ende for glade ansatte, der gør borgerne tilfredse med den hjælp, de får.

Står sammen

Når kursusforløbet er slut, så har cheferne implementret de mange værktøjer fra Inzpirator . De kan glæde sig over mere ansvarlige medarbejdere og over, at de ikke skal bruge tid på brok og småkonflikter, men på at lede og tænke fremad.images (2)

– Og medarbejderne ved, at de er værdsatte og gerne må tage nogle beslutninger, siger Michael Jensen. Ledelsen skal ikke nødvendigvis give grønt lys til alt, iden det føres ud i livet.

Ansvarlige og handlekraftige medarbejdere på arbejdspladser med dygtige ledere er kursen mod succes. Og den succes kan måles på bundlinien eller på tilfredshedsundersøgelser blandt borgerne i en kommune.

Se mere på www.inzpirator.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 Samfund, Sønderborg

Nyreforeningen tager i Borgen og fortæller om organdonationer

6. oktober 2022 Samfund

Over hele landet markeres Organdonationsdagen den 8. oktober. I Sønderborg er Nyreforeningen Sønderjylland at finde på indkøbscentret Borgen – på øverste butiksetage, under rulletrappen op til parkeringstaget. Organdonation er et tema, som hele tiden er meget aktuelt. Det ligger os meget på sinde at udbrede kendskabet til emnet, da flere af vore medlemmer er transplanterede, […]

Læs mere...