Det er jo flere uger siden vi fejrede nytåret her i landet – og så kan det virke lidt pudsigt, at så stort et land som Kina først har deres nytårsaften søndag. Men selvfølgelig er der en forklaring:
“For længe, længe siden var der et monster, der hed Lean. Det kom nogle gang buldrende ud fra skoven og skrømte både mennesker og dyr”, siger Shine, som er an af de kinesiske studerende, der læser på SDU i Alsion.
Heldigvis var der en vis mand, der fortalte folk, at Lean var bange for ild, larm og farven rød.
“Så da Lean kom buldrende næste gang – den 7. februar for mange år siden – skyndte folk sig at trække i rødt, lave masser af larm og brænde fyrværkeri af. Lean blev bange og stak af og næste morgen vågnede dyr og mennesker op til et mere trygt Kina”, siger Shine, som iøvrigt læser Innovation og Business.
Det skønne ved nytår
I Kina handler nytårsaften og at samle familien og sidde omkring et rundt bord og nyde virkelig god mad.
“Og så får vi røde kuverter og det er pragtfuldt. Der er nemlig penge i”, siger Shine til det tætpakkede ungdomscafé.
Nytår fejres også med at gå rundt til andre og ønske dem et godt og lykkebringende nytår.
“Og her til nytår skal vi have rødt tøj på fra inderst til yderst. Rød er nemlig en lykkefarve”, siger Shine.
Efter hendes lille intro til Det Kinesiske Nytår, var der mulighed for at prøve at folde papir på samme måde, som man gør i Kina – og efter folderiet var klaret, blev der budt på kinesisk mad.
Det er Ungdomscafeen, der i samarbejde med Sønderborg Student Foundation stod for arrangementet.