Ungdomsrådet kom med ideer til borgmesteren

23. november 2015 Politik

Det var en bred vifte af emner, der blev talt om, da Sønderborgs nye ungdomsråd holdt møde med borgmester Erik Lauritzen i

rådhusByrådssalen på Sønderborg Rådhus, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Vi er glade for, at vi må komme og snakke med dig,” sagde formand for ungdomsrådet Renata Palivonaite til borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er dejligt, at der er opbakning til vores arbejde” .

Ungdomsrådet blev stiftet den 28. oktober i år og tæller indtil videre otte medlemmer.  Formålet med mødet var at udveksle ideer om, hvordan man kan gøre Sønderborg Kommune til en bedre kommune at bo i.

”En af Sønderborg Kommunes udfordringer er at få unge til at blive her efter deres uddannelse. Vi vil også gerne have flere til at flytte hertil”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Snakken gik hurtigt lystigt i byrådssalen, og der kom mange konkrete idéer på bordet. Rådsmedlemmerne Patrick Holst, Ina Zentner og Anna Rebien Lund efterlyste blandt andet flere kulturelle tilbud og aktiviteter, der passer til en studerendes økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Heartland er et eksempel på en musikdag med adskillige lokale bands.

Heartland er et eksempel på en musikdag med adskillige lokale bands.

Kollektiv transport var også på programmet. Rådet påpegede, at det er svært at komme rundt udelukkende med bus, hvis man bor udenfor Sønderborg. Flere og hyppigere busser er et stort ønske blandt mange gymnasieelever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ungdomsrådet kunne godt tænke sig at arrangere gratis kulturbegivenheder f.eks. en musikfestival med lokale bands og en sprogcafé, hvor udenlandske og danske studerende kan mødes og blive bedre til at tale hinandens sprog.

 

Læs mere om ungdomsrådet på facebook: www.facebook.com/sonderborgungdomsraad

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Tidligere Nye Borgerlige-medlemmer undrer sig over hovedbestyrelsens pressemeddelelse

19. august 2022 Sønderborg

Svenja Karstensen og Tom Sivertsen, tidl. Nye Borgerlige, skriver: Vi har læst udtalelsen fra Jesper Hammer, som vi ikke kan forholde os til, da han skriver at vi var blevet ekskluderet under alle omstændigheder. Den udtalelse havde han sikkert nævnt, da vi alle seks bestyrelsesmedlemmer fra lokalafdelingen af Nye Borgerlige var til møde med ham […]

Læs mere...