Venstre vidste politiskolen skulle til Herning – hvorfor satsede byrådet så på at få den hertil?

21. november 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

På Venstres Landsmøde understregede justitisminister Søren Pind, at den kommende politiskole bliver placeret i Herning. Og det gør den, fordi regeringen vil det sådan.

Borgmesterkandidat Peter Hansen har for mange måneder siden hørt, at der i Venstre blev talt om, at politiskolen skulle til Herning.

SønderborgNYT har søndag spurgt Peter Hansen, om han har orienteret Økonomiudvalget og dermed borgmesteren om, hvad han havde hørt.

Hertil svarer Peter Hansen: “Ja”.

Så kan det undre en og anden, at Sønderborg Kommune alligevel bruger omkring en halv million kroner på at få politiskolen til Sønderborg.

“Når vi bliver bedt om at indgive forslag om placering af politiskolen, så gør vi jo det, Vi spørger ikke, om vores ansøgning bliver reelt vurderet og Peter Hansen har på intet tidspunkt foreslået eller anbefalet, at vi skulle undlade at arbejde med sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er bagklog og det er jo ret nemt”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Viceborgmester Aase Nyegaard kan ikke mindes, at Peter Hansen har nævnt for Økonomiudvalget, at regeringen ville have politiskolen til Herning.

“Men han kan selvfølgelig have sagt det til borgmesteren, der jo ikke fortæller mig alt, hvad han får at vide”, siger Fælleslistens borgmesterkandidat Aase Nyegaard til SønderborgNYT

Sønderborg og flere andre ansøgerkommuner har kritiseret regeringen for forløbet, hvor det har vist sig, at regeringen forlængst havde bestemt, at politiskolen skal til Herning og alligevel opfordret landets kommuner til at foreslå en placering.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...