Venstre vidste politiskolen skulle til Herning – hvorfor satsede byrådet så på at få den hertil?

21. november 2016 Politik

På Venstres Landsmøde understregede justitisminister Søren Pind, at den kommende politiskole bliver placeret i Herning. Og det gør den, fordi regeringen vil det sådan.

Borgmesterkandidat Peter Hansen har for mange måneder siden hørt, at der i Venstre blev talt om, at politiskolen skulle til Herning.

SønderborgNYT har søndag spurgt Peter Hansen, om han har orienteret Økonomiudvalget og dermed borgmesteren om, hvad han havde hørt.

Hertil svarer Peter Hansen: “Ja”.

Så kan det undre en og anden, at Sønderborg Kommune alligevel bruger omkring en halv million kroner på at få politiskolen til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi bliver bedt om at indgive forslag om placering af politiskolen, så gør vi jo det, Vi spørger ikke, om vores ansøgning bliver reelt vurderet og Peter Hansen har på intet tidspunkt foreslået eller anbefalet, at vi skulle undlade at arbejde med sagen. Han er bagklog og det er jo ret nemt”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Viceborgmester Aase Nyegaard kan ikke mindes, at Peter Hansen har nævnt for Økonomiudvalget, at regeringen ville have politiskolen til Herning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men han kan selvfølgelig have sagt det til borgmesteren, der jo ikke fortæller mig alt, hvad han får at vide”, siger Fælleslistens borgmesterkandidat Aase Nyegaard til SønderborgNYT

Sønderborg og flere andre ansøgerkommuner har kritiseret regeringen for forløbet, hvor det har vist sig, at regeringen forlængst havde bestemt, at politiskolen skal til Herning og alligevel opfordret landets kommuner til at foreslå en placering.

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...
>