Vil du præge Sønderborgs klimavenlige fremtid?

7. maj 2014 Uncategorized

Forleden mødtes ti danske byer og fem eksperter i Aarhus for at drøfte grøn udvikling af byer og regioner i Danmark. Arrangementet er en del af projektet DK2050, der er drevet af Dansk Arkitektur Center. Formålet er at udvikle scenarier for, hvordan danskernes by-, arbejds- og familieliv kan se ud om 30-40 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen vil have borgerne på banen til en debat og fremtiden.

Erik Lauritzen vil have borgerne på banen til en debat og fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I disse år har stort set alle danske byer og regioner fokus på at tiltrække borgere og arbejdspladser og på at skabe en grøn og bæredygtig udvikling. Der er dog stor forskel på de udfordringer, som politikere og byplanlæggere står over for i forskellige kommuner, og generelt er der et markant behov for at kunne træffe de nødvendige langsigtede beslutninger på et oplyst og kvalificeret grundlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune var også med på konferencen i Aarhus.

– I Sønderborg har vi store klimaambitioner, og det er derfor helt naturligt, at vi er gået med i det her projekt, der handler om, hvordan vi får omstillet vores byer, så de bliver så klimavenlige som overhovedet muligt. Det har vi brug for eksperternes bud på, men vi har også brug for at finde de løsninger, der passer bedst i Sønderborg. Og her vil vi gerne have vores egne borgere på banen. Vi er derfor i gang med at invitere særligt interesserede borgere til en lokal debat om fremtidens byer. Den kommer til at foregå på EUC Syd i Sønderborg den 21. maj, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du har lyst til at deltage og få indflydelse på fremtidens bæredygtige Sønderborg, kan du kontakte Marie Grove Ingildsen på tlf. 8872 5169.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...