Bisidderordningen hjælper dig til en korrekt behandling hos kommunen

19. januar 2018 Sønderborg

Der er en del mennesker, der ikke føler sig trygge, når de skal til møder med kommunen omkring deres børn, på Jobcenter eller andre forvaltninger.

“For dem kan det være en løsning at få en bisidder med, fordi de så har en støtteperson, der er lige så meget inde i tingene, som de kommunalt ansatte er”, siger Jørn Thrane, der er en af flere bisiddere og formand for Ligeværd i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det koster ikke penge at få en bisidder.

Kun en opringning fra dig

Bisidderordningen i Sønderborg er en gruppe på 11 frivillige og du fanger dem ved at ringe på telefon 9386 6855 – hvis telefonen ikke bliver tager, så ringer bisidderordningens telefonpasser tilbage til dig.

“Telefonpasseren spørger, om hvilken slags sag, du har brug for hjælp til – og finder så den bisidder, der har viden indenfor det område. Derefter kontakter bisidderen dig, så i kan aftale hvad og hvordan i gør”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

En anden bisidder er Rita Buchhardt, der støtter i sager med børn samt sygemeldte voksne.

“Jeg er meget overrasket over kommunens medarbejdere, fordi jeg har oplevet nogle stykker, der hverken har forståelse eller empati. Og jeg har været ude for, jeg måtte afbryde et møde mellem en borger og en sagsbehandler, fordi sagsbehandleren ganske enkelt ikke opførte sig ordentligt”, siger Rita Buchhardt til SønderborgNYT.

Rita Buchhardt har også været med i Retten i Sønderborg.

“For nogle mennesker er det meget utrygt at skulle møde i retten og her er en bisidder en glimrende måde at finde trygheden på”, siger hun.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk