Borgmesteren: Fremtiden ser ikke ligefrem lys ud

26. februar 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

På Økonomiudvalgsmødet torsdag blev der brugt en del tid på at forklare de nye medlemmer af udvalget, hvordan det er muligt at følge kommunens økonomi.

Kommunen nedprioriterer afvikling af lån.

Kommunen nedprioriterer afvikling af lån.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er jo nogle pejlemærker og de viser, at fremtiden bestemt ikke ser lys ud. Lige nu er der penge i kassen, men de får ben at gå på. Blandt andet er der flyttet 500 borgere og det giver 12 millioner mindre i indtægter fra deres skat og bloktilskud, siger borgmester Erik Lauritzen.

– Vi skal faktisk spare 30-40 millioner kroner om året de kommende fire år og så har vi endda nedprioriteret afvikling af gælden, der er på 300 millioner kroner, siger han. Naturligvis kunne politikerne arbejde på at kommunen blev gældfri, men der er enighed om, der skal investeres i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er vigtigt, vi får flere uddannelser hertil, mere iværksætteri og mere vækst, siger Erik Lauritzen.

Gælden er lavet af tidligere byråd, der har lånt til anlægsarbejder.

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...