Byrådet godkender Tour de France-udskydelse til 2022 og ekstraudgift på en million kroner

26. august 2020 Politik

Byrådet godkendte onsdag aften forslaget om at udskyde Tour de France et år til 2022 og sagde dermed også ja til en ekstraudgift på en million kroner, som betales med nogle af de kompensationsmidler, Sønderborg Kommune får på grund af corona-situationen.

Udskydelsen betyder ekstra udgifter for de enkelte mål- og startbyer, som kommunerne selv skal dække og i Sønderborg løber ekstra udgiften op i 1 million kroner, som et enigt Byråd godkendte på Byrådsmødet, som blev holdt på Dyvig Badehotel.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er glad for, at et enigt byråd er med på, at flytningen på grund af corona-situationen betyder en ekstra Tour de France-udgift for kommunen på en million kroner. Vi tager det beløb ud af de penge, kommunen får i kompensation i forbindelse med corona-situationen, så de ikke bliver taget fra vores normale drift og velfærdsområde. At vi gør det på den her måde, det sikrer også gennemsigtighed for alle om, hvordan kommunen bruger sine penge på at være målby for Tour de France-etapen”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune får løbende kompensation for merudgifter på grund af Corona. Kommunen har indtil videre fordelt i alt 14 millioner kroner i corona-kompensation, hvor hovedmodtagerne er dagtilbudsområdet, folkeskoler, ældreområdet, udgifter til ekstra rengøring og udgifter til lufthavnen. Og så den ene million kroner til ekstra Tour de France-udgifter på grund af udskydelsen, oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Borgmesteren ser frem til, at det franske cykelløb besøger Sønderborg, selv om det bliver et år senere end egentligt ønsket.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er den bedste løsning, når vi nu står midt i corona-situationen. For Sønderborg Kommunes vedkommende giver det os mulighed for at sætte kommunen rigtig godt på landkortet i 2021, hvor vi kan fokusere på fejringen af Genforeningen og værtskabet for Royal Run. Og så kan vi give den fuld gas i 2022, hvor vi får et brag af en cykelfest sammen med resten af Danmark”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...