Byrådet: Salget af produktionshøjskolen i Ragebøl

28. februar 2015 Politik

“Onsdag skal byrådsmedlemmerne tage stilling til indholdet i et brev, som Sønderborg Kommune vil sende til Statsforvaltningen.

I brevet forklarer Sønderborg Kommune, hvorfor den tidligere produktionshøjskole i Ragebøl blev solgt for 400.000 kroner, når den var vurderet til at være 8.500.000 kroner værd.

Byrådet skal godkende brev til Statsforvaltningen.

Byrådet skal godkende brev til Statsforvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune skriver blandt andet i brevet:

“Udgangspunktet er at markedsværdien på en ejendom er det der bliver budt ved et offentligt udbud. Det er den pris Sønderborg Kommune har valgt at sælge til. Derfor vurderer vi, at vi har solgt ejendommen til markedsværdien, uanset den offentlige ejendomsværdi er væsentligt større”.

Med andre ord har en bygning den værdi, som nogen er villige til at betale for den.

Her kan det være fristende at mene, at den betydelige rabat på salget af ejendommen ligner en indirekte økonomisk støtte til Dybbøl Efterskole. Også de tanker er der taget højde for i Sønderborg Kommunes skrivelse:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Såfremt Statsforvaltningen mener, at der skulle være tale om støtte til Dybbøl Efterskole ved, at salget skulle være sket til under markedsprisen, så skal det nævnes at Sønderborg Kommune er berettiget til at yde støtte til Dybbøl Efterskole, i.h.t. lovbek. Nr. 689 af 22.6.2011 § 28”.

Sønderborg Kommune oplyser, at skolen har købt ejendommen for egne midler. Der kommer ikke kommunale midler til hverken istandsættelse af ejendommen eller driften af skolen på ejendommen.

Det er onsdag op til byrødderne at beslutte, om brevet skal i postkassen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk