Egens brandmænd har fået ny tankvogn

22. juni 2018 Nordborg

I 1978 anskaffede Egen Frivillige Brandværn en brugt Mercedes 1113 mælketankbil med 7000 liters tank, som værnets frivillige  selv byggede om til vandtankvogn og med VW pumpe mellem førerhus og tank, som kørte uafhængig af motoren på tankvognen.

I år 2009 udskiftede værnet deres tankvogn. Her fik værnet bevilliget en Mercedes tankvogn med 8000 liter vand. Køretøjet blev købt hos Kalundborg Brand og Redning. Det var en Mercedes Benz årgang 1993 og med en 270 HK motor. Efter købet byggede en del af de frivillige brandmænd køretøjet om.

Den fik en ekstra pumpe med en Brigs og Stragtor benzinmotor.

Den ny tangvogn. Foto: Per Fransson, Als-Nyt

“Der blev også monteret spulebom under førerhuset. Her kan der både sprøjtes med Roadbio samt vand. Dette til brug ved oliespild på vejbanen. Køretøjet blev indsat i værnet lørdag den 28. februar 2009. Denne blev kasseret i det årlige syn i november 2017”, sagde Palle Frederiksen fra Egen Frivillige Brandværn i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

I beredskabskommissionen i 2009 blev der lavet et inversterings budget for det næste 12 år og dette må siges at være opfyldt til dags dato.

Budgettet for vores nye tankvogn var indlagt til her i år 2018. Derfor valge brandmændene at køre indsatser fra stationen i Egen uden tankvogn i næsten et halvt år.

Igen en ny tankvogn

“Vi står her i dag med en spritny tankvogn, Scania med 370 HK samt 11.000 liter vand. Efter længere og svære forhandlinger med ledelsen på Brand og Redning i Sønderborg, har vi fået monteret dyser til spuling af vej med

Artiklen fortsætter under annoncen

Foto: Per Fransson, Als-Nyt.

både affedtsmidel samt vand. Dette udstyret har vi fået monteret hos GKV i Gråsten og med stor hjælp af Brandkaptajnen og en frivillig brandmand fra Broager Frivillige Brandværn”, sagde Palle Frederiksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efterfølgende har vi selv monteret agentur, slanger samt diverse tilbehør.

“Men jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige stor tak til mandskabet her i værnet samt til de to fra Broager for jeres arbejde for at få den nye tankvogn indsat her i dag”, sagde Palle Frederiksen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...