Forening samler affald før, under og efter Royal Run

9. september 2021 Sønderborg

Tæt på 18.000 løbere og 40.000 tilskuere stiller til start, når Royal Run skydes i gang på søndag. Søndrborg kan se frem til både folkefest, landsdækkende opmærksomhed og ikke mindst store mængder skrald og affald.

Derfor bevæbner en gruppe lokale sønderborgere sig med gribetang og tålmodighed og samler affald både før, under og efter den store folkefest.

Med i gruppen er 35 folk fra Folkebevægelsen mod affald i naturen og deres formand, Svend Erik Petersen. De får følgeskab af GF Fonden og otte medarbejdere fra GF Grænsen, der for en enkelt dag bytter forsikringsrådgivning ud med affaldsindsamling.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Målet med den her lille happening er selvfølgelig at rydde op og gøre Sønderborg pæn og ren igen efter Royal Run. Men vi håber også på, at vi med vores gule veste fra GF Fonden og gribetænger i hænderne kan skabe opmærksomhed omkring Folkebevægelsen og få både lokale og besøgende til at indse, at de skal stoppe med at smide affald”, siger Svend Erik Petersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Hver dag bliver der smidt eller efterladt alt for meget affald i både naturen og bybilledet. Det er rigtig skadeligt for miljøet og det er spild af de ressourcer, som affaldet faktisk indeholder. Det er dét, vi med vores bevægelse håber på at ændre lige så stille og roligt”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...