Frivillige hjælper voldsramte kvinder tilbage til et almindeligt liv

11. oktober 2017 Sønderborg

Når en voldramt kvinde har boet en tid på Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, så er hun klar til at rykke ud i egen bolig.

“Det er en stor mundfuld for en kvinde med ødelagt selvværd at skulle starte for sig selv i et nyt hjem og i et helt andet kvarter end det, som hun kom fra”, siger de frivillige, der udgør udslusningsgruppen.

“Derfor er der nogle af kvinderne, der beder om hjælp fra gruppen, som kan være der for dem i den svære tid”, siger de frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

De frivillige udpeger en kontaktperson fra gruppen, som skal hjælpe kvinden. Og det er som regel den, der bor tættest på kvindens lejlighed.

Voldsramte kvinder er tit ensomme og uden netværk.

“Så vi tager kvinden med ud og handle, vi tager hende med på café og guider til det, man kalder et helt normalt liv”, siger de frivillige til SønderborgNYT.

Det har stor betydning for de voldsramte, der er nogen med dem.

De er jo meget på vagt og meget usikre.

“Vi tager også kvinderne med på ferie og til andre oplevelser. Men den slags er jo styret af, hvor mange penge vi får ind”, siger gruppen. Her handler det ikke om penge fra Frivilligcentrets kasse, fordi pengene fra det offentligt skal bruges til drift.

“Nogle gang kan vi få penge fra en fond og det sker også, at andre donerer et beløb”, siger de frivillige.

Oplevelser giver glæde og det er netop det, som de voldsramte kvinder har stor gan af at opleve.

Udslusningsgruppens lager

Udslusningsgruppen har et lager, der rummer stort set alt til hjemmet.

“Nogle gange har den voldsramte kvinde ingenting at tage med sig til en ny bolig og så er det jo dejligt, vi kan give dem noget af det, som de har brug for, når de skal skabe et hjem”, siger de frivillige.

Så har du møbler, service, lamper og andre ting, som du ikke kan bruge, så vil udslusningsgruppen meget gerne tage imod.

“Tingene skal være i en stand, så du selv kan bruge dem – og så er vi nødt til at bede om at få dem leveret ved døren til vores lager i Dybbøl – og ringer man til Kvinde- og Krisecentret først, så skal en af os fra udslusningsgruppen nok stå klar”, siger de frivillige.

Centret har telefonnummeret 7442 0528

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk