Frivillige rådgiver folk med ondt i økonomien

17. juni 2016 Sønderborg

Regninger, rykkere og inkassoadvarsler i uoverskuelige mængder. Sådan kan virkeligheden se ud, hvis man har en lille indkomst. Overblikket er væk, og den økonomiske situation virker håbløs. Men nu er der hjælp at få hos et frivilligt rådgivningsteam gennem Dansk Folkehjælp i Sønderborg.

Rådgivningsteamet består af syv frivillige, som sidder klar på adressen Rylen 1 i Sønderborg. De tilbyder gratis økonomisk rådgivning til overførselsindkomstmodtagere og andre, der har en lav indkomst, stor gæld eller et lille rådighedsbeløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

”Vores erfaring er, at en dårlig økonomi fylder urimeligt meget for de familier, der er ramt. Men når indtægter og udgifter bliver stillet op, og de pludselig kan se, at de har mulighed for at få den daglige økonomi til at hænge sammen, så giver det ro”, siger lederen af den nationale afdeling af Dansk Folkehjælp, John Pedersen.

Den økonomiske rådgivning er oprettet på initiativ af socialudvalget i Sønderborg Kommune, som de sidste par år har haft et stort fokus på særligt udsatte mennesker, der er tilknyttet jobcenteret. Kommunen bidrager til det nye initiativ ved at stille lokaler til rådighed for rådgivningen.

Formanden for Sønderborg Kommunes socialudvalg Niels Ole Bennedsen håber, det nye tilbud vil blive taget godt imod, og kan bidrage til et godt liv for flere.

”Det er især gennem jobcenteret, vi er i kontakt med mennesker, hvor en dårlig økonomi ødelægger hverdagen og tærer på det personlige overskud. Hvis man kan få hjælp til at få styr på den del, kan det forhåbentlig blive starten på en positiv spiral, hvor nye muligheder viser sig på flere områder af livet”, siger Niels Ole Bennedsen i en pressemeddelelse.

Rådgiverne træffes hver tirsdag på adressen Rylen 1 i Sønderborg.

Kontakt Dansk Folkehjælp på telefon 70 220 230 eller e-mail: post@folkehjaelp.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk