Gå på opdagelse i Ringridermuseet

17. juni 2016 Sønderborg

Når du er i Sønderborg by, så er der mange gode grunde til at lægge vejen, så du får tid til et besøg i Ringridermuseet i Kirkegade.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Det gamle hus er fra 1643 og dermed det næstældste hus i Sønderborg. Det flot udsmykkede hus blev beskadiget under bombardementerne i 1864, men blev sat i stand igen.

ring

Den del af muren, der er uden bindingsværk, er bygget op efter bombardementet i 1864.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har åben hver tirsdag fra 11-16 i juni, juli og august. Hvis I er en gruppe, der bedre kan på et andet tidspunkt, så kan I bare ringe”, siger seniorkomité-medlem Hans Struck, der har telefon 7442 7575.

Det er Seniorkomiteen, der passer Ringridermuseet, der har en flot udstilling, der fortæller hele ringridningens historie. Seniorerne er naturligvis altid parat til at fortælle de historier, der hører med.

Hjemmeside

Hvis du ønsker at fordybe dig i hele ringridningens historie, så kan Ringridermuseets hjemmeside anbefales. Her har især Erik Dall brugt oceaner af timer på at lægge relevante tekster og rigtigt mange billeder ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjemmesiden finder du HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Stigende energiforbrug i Sønderborg-virksomhederne under Corona-pandemien

22. juni 2021 Samfund

Sønderborg virksomhedernes samlede energiforbrug steg i 2020 med 6 procent, og det er især virksomheder med gas i fremstillingsprocessen, der har haft en stigning i energiforbruget. Det viser den nyligt offentliggjorte Monitoreringsrapport for CO2-udledningen i Sønderborg-området for 2020. Den gode nyhed er, at virksomhedernes CO2-udledning siden 2007 er reduceret til 97.030 tons CO2,men det stigende […]

Læs mere...