Godt kommuneregnskab gav en løftet pegefinger

30. april 2014 Uncategorized

Regnskabet for 2013 var onsdag eftermiddag gennem hænderne på Økonomiudvalget, der naturligvis kunne glæde sig over, der er penge i overskud i forhold til budgetterme.

Erik Lauritzen har bedt forvaltningerne finde ægte effektiviseringer.

Erik Lauritzen har bedt forvaltningerne finde ægte effektiviseringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi blev enige om at lade 78 af de 145 millioner kroner, der er sparet, blive i forvaltningerne, der kan bruge dem næste år, siger borgmester Erik Lauritzen.

– Til gengæld får administrationen en løftet pegefinger, fordi vi ikke blev varskoet om, at økonomien er så god, som den er, siger borgmesteren. Det kan tænkes, der er ting, som ville være blevet gjort eller ikke gjort, hvis politikerne havde kendt til det store overskud.

Stadig udfordringer forude

– Jeg ved godt, der er mindst ét medlem af Byrådet, der vil sige, at så var skattestigningen unødvendig, men det er den ikke, siger Erik Lauritzen. Der er stadig virksomheder, der flytter ud af kommunen, befolkningstallet daler og det hele betyder færre penge i kommunekassen i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men overskuddet gør, at vi kan tænke os rigtigt grundigt om og vi har bedt forvaltningerne om at komme med ægte effektiviseringer. Se hvad vi kan gøre lige så godt, men billigere, siger Erik Lauritzen, der for alt i verden vil undgå nedskæringer eller forringelser, som rammer borgerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2021 Erhverv, Sydals

Als Pølser åbner ishus på Høruphav Havn

17. maj 2021 Erhverv

En havn uden et ishus er næsten utænkeligt, men sådan har det altid været på Høruphav Havn, men fra på søndag, kan der købes is, grillmad og kaffe, når ’Als Pølser & Isbar’ slår skodderne op. Det oplyser bestyrelsesformand Erling Høi-Nielsen i en skrivelse til medlemmerne af Høruphav Havn og Brolaug. ”Det er med stor […]

Læs mere...