Godt kommuneregnskab gav en løftet pegefinger

30. april 2014 Uncategorized

Regnskabet for 2013 var onsdag eftermiddag gennem hænderne på Økonomiudvalget, der naturligvis kunne glæde sig over, der er penge i overskud i forhold til budgetterme.

Erik Lauritzen har bedt forvaltningerne finde ægte effektiviseringer.

Erik Lauritzen har bedt forvaltningerne finde ægte effektiviseringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi blev enige om at lade 78 af de 145 millioner kroner, der er sparet, blive i forvaltningerne, der kan bruge dem næste år, siger borgmester Erik Lauritzen.

– Til gengæld får administrationen en løftet pegefinger, fordi vi ikke blev varskoet om, at økonomien er så god, som den er, siger borgmesteren. Det kan tænkes, der er ting, som ville være blevet gjort eller ikke gjort, hvis politikerne havde kendt til det store overskud.

Stadig udfordringer forude

– Jeg ved godt, der er mindst ét medlem af Byrådet, der vil sige, at så var skattestigningen unødvendig, men det er den ikke, siger Erik Lauritzen. Der er stadig virksomheder, der flytter ud af kommunen, befolkningstallet daler og det hele betyder færre penge i kommunekassen i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men overskuddet gør, at vi kan tænke os rigtigt grundigt om og vi har bedt forvaltningerne om at komme med ægte effektiviseringer. Se hvad vi kan gøre lige så godt, men billigere, siger Erik Lauritzen, der for alt i verden vil undgå nedskæringer eller forringelser, som rammer borgerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...