Hjemmeværnet tropper op til Kulturnatten

18. august 2018 Sønderborg

Hjemmeværnet i Sønderborg deltager i år i Kulturnatten med en fælles stand med informationer og udstilling fra alle grene af Hjemmeværnet.

Hjemmeværnet består i det daglige af enheder, som primært støtter enten Hæren, Søværnet eller Flyvevåbnet. De bor sammen i HJV-Centeret på Bygegård på den tidligere øvelsesplads på Kær Vestermark, og nu deltager de sammen i Kulturnatten for at fortælle om deres respektive opgaver og fremvise dele af deres materiel.

Hjemmeværnets fælles stand kan findes ved kajen foran Sønderborg Slot. Marinehjemmeværnet ligger med sit fartøj ved kajen og er klar til at tage publikum om bord for at vise, under hvilke vilkår de løser deres mange opgaver for det offentlige – f.eks. søredning, olieforurening samt støtte til politi og skat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hærhjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet vil samme sted stå med deres telte og forklare om deres opgaver og vise udrustning og våben. Her kan også findes en udstilling om Hjemmeværnets indsats i udlandet – for ikke alle er klar over, at Hjemmeværnet også i høj grad støtter indsatsen i operationer f.eks i Afghanistan, Irak og Mali. Denne udstilling fremvises af Hjemmeværnsmuseet.

Hvis man er interesseret i, hvad Hjemmeværnet i Sønderborg bidrager med til støtte for samfundet, så er det er rigtig god dé at besøge den fælles stand. Her kan man også få at vide, hvordan man kan blive medlem.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 Kultur, Sønderborg

Årets Thorleif blev givet til direktørparret i Nykøbing F-revyen

14. august 2022 Kultur

Fredag var Leif Maibom hyret som konferencier og gæsteunderholder sammen med en skøn flok af andre revykolleger i forbindelse med fejringen af Nykøbing F-revyens 110 års jubilæum. Alt var planlagt nøje af revyen direktør Mickey Holland Pless. Og dog! For da finalen nærmede sig, ændrede Leif Maibom programmet og kaldte fru Maibom – Johnna – […]

Læs mere...