Kaspar Holm Petersen fra Danfoss tog en Executive MBA og lærte at være leder

10. oktober 2019 Uddannelse

Langsigtede løsninger med udgangspunkt i service, kvalitet og innovation er nøgleordene hos industrikoncernen Danfoss. Inden for de senere år har virksomheden gennemgået en større udvikling med henblik på at styrke positionen på markedet, og det har fået director hos Danfoss Kaspar Holm-Petersen til at investere i virksomhedens fremtid og supplere sine kompetencer med en Executive MBA.

Hos den danske industrikoncern Danfoss, der er førende inden for forskning, udvikling og produktion af mekaniske og elektroniske komponenter og systemløsninger, har udviklingen taget fart de seneste år. Et nyt brand-koncept under navnet Engineering Tomorrow blev i 2013 implementeret for at styrke virksomhedens position på markedet, og med den interne strategi Core & Clear har Danfoss fået øget fokus på langsigtede løsninger, hvor særligt udviklingen af service står højt på dagsordenen:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har været målet at bevæge os fra at være en traditionel produktionsvirksomhed til en mere servicepræget virksomhed, hvor vi leverer en service, der lever op til kvaliteten af vores produkter. Det har derfor krævet en hel del af medarbejderne at skulle omstille sig i takt med Danfoss’ udvikling“, siger director i Danfoss, Kaspar Holm-Petersen i en pressemeddelelse.

Han uddyber, at virksomhedens stigende fokus på service blandt andet indebærer, at kunderne har mulighed for at teste en række produkter og teknologier i virksomhedens testcentre rundt omkring i verden. Derudover har Danfoss inden for de seneste år haft fokus på at drive virksomheden i en digital retning med henblik på at tilbyde løsninger, som blandt andet skal gøre det nemmere for kunderne at forbinde produkter til internettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ledere skal kunne lede

Da Kaspar Holm-Petersen for snart 20 år siden startede sin karriere i Danfoss, var det som softwareingeniør med ansvar for den tekniske fremdrift. Senere blev Kaspar Holm-Petersen opgraderet til director, hvilket blandt andet har medført et lederansvar over for andre softwareingeniører, og det har stillet krav til Kaspar Holm-Petersens ledelsesmæssige kompetencer:

“Hvis man tager en tekniker og opgraderer ham til leder, så skal han også have opgraderet sine kompetencer. Så kan man vide nok så meget om det tekniske, men man skal altså også vide, hvordan man leder andre mennesker“, fortæller Kaspar Holm-Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har Kaspar Holm-Petersen valgt at supplere sine kompetencer med en Executive MBA – den såkaldte MMT-uddannelse, Master in Management of Technology, som har særligt fokus på ledelsesmæssige og organisatoriske forandringer gennem anvendelsen af teknologi.

“Når du opgraderer en tekniker, så vil du stadig være tekniker i hovedet – og så har du pludselig to jobs. MMT-uddannelsen har både givet mig nogle redskaber til at håndtere overgangen fra tekniker til director, men den har også styrket mine kompetencer, således at jeg rent faktisk er i stand til at have en lederstilling. Danfoss har heldigvis stort fokus på at udvikle medarbejdernes kvalifikationer – også hos den enkelte medarbejder. Ledelse er et af de vigtige elementer i at have succes, og derfor blev der heller ikke tøvet, da jeg luftede ideen om en efteruddannelse”, fortæller Kaspar Holm-Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

MMT-uddannelsen tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger fra de studerendes egne virksomheder, og det har ifølge Kaspar Holm-Petersen været en stor fordel:

“Selvom jeg har arbejdet i Danfoss i 18 år, har MMT-uddannelsen fået mig til at anskue virksomheden fra helt nye synsvinkler. Jeg har derfor lært utrolig meget om min arbejdsplads og min egen rolle som leder, hvilket i høj grad ruster mig til at møde fremtidige udfordringer”..

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...