Kultur er vigtigt på den lange bane

24. juni 2013 Kultur

Sønderborg er i front, når det gælder kinesisk kultur. Ambassadøren og højtstående medarbejdere fra den kinesiske ambassade gæster hyppigt byen, som de har fået et særligt forhold til.

– De første to ting, der kommer frem i mit hoved, er Project Zero og 2017-arbejdet, siger ambassadens kulturattache, Li Jinsheng.

Han har netop gæstet Sønderborg. Han husker sit første besøg til byen for to år siden, da den første, officielle afholdelse af kinesisk nytår stod for døren. Da Sønderborg og ambassaden i år gentog succesen, var nytåret vokset til en fyldt koncertsal i Alsion og en velbesøgt kulturuge med mange tilbud til børn og voksne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kultur er med til at styrke det tillidsforhold, som gøder jorden for, at flere af vort områdets virksomheder kan fremme deres forretningsforbindelser i Kina.

– Det er dejligt at se, hvor hurtigt Sønderborg har taget arrangementet til sig. Så det fortsætter vi med. Det bliver en tradition, at vi fejrer kinesisk nytår her, siger Li Jinsheng.

Som kulturansvarlig kan han ikke underdrive kulturens betydning, når der skal knyttes langvarige, positive bånd mellem lande.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 112, Sønderborg

Leder efter kvinde som ‘forsvandt’ fra Alssundbroen

19. juni 2021 112

Lørdag aften omkring klokken 22 blev der ringet 112, fordi nogen havde set en midaldrende kvinde iført grøn jakke eller trøje på Alssundbroen – og pludselig var hun væk. Det gjorde, at Brand og Redning blev alarmeret og de hastede til Alssund, hvor de satte deres båd i vandet og begyndte at lede efter kvinden. […]

Læs mere...