Gråsten Seniorhøjskole inviterer til foredrag med stjernekokken Jens Peter Kolbeck fredag den 16. marts kl. 9.30-11.45 i Ahlmannparkens Cafeteria.
Faderen ønskede, at han skulle uddanne sig til smed, men gastronomien trak i sønderjyden Jens Peter Kolbeck.
Jens- Peter Kolbeck blev uddannet kok på Hotel Dagmar i Ribe.
Han har arbejdet på førende hoteller og restauranter i bl.a. Frankrig og ved ambassaderne i Rom og Washington og var 1974-79 køkkenchef hos dronning Margrethe.
I 1988 åbnede han restaurant Christie’s i Sønderjylland, der blev valgt som Danmarks bedste restaurant i 1993.
Samme år vandt Jens Peter Kolbeck guld ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or.
Stjernekokken Kolbeck har derudover vundet adskillige præmier ved internationale konkurrencer. Han er medforfatter til flere bøger, bl.a. “I køkkenet med Danmarks bedste kokke”.
I 2012 blev Jens Peter Kolbeck hædret med Fonden til Fremme af Dansk Gastronomis ærespris i forbindelse med hans 50-årsjubilæum i kokkefaget.
Kom med på en inspirerende rundtur i gastronomiens verden og hør, hvorfor især laks blev Jens Peter Kolbecks helt store speciale, skriver seniorhøjskolen i en pressemeddelelse.
Entré 110 kr. incl. kaffe/the og bolle med pålæg/ost.
Tilmelding til 9388 1597 eller HER på fof-sonderborg.dk