Opfordrer ildsjæle til at støtte cykelfærgen

22. november 2018 Broager

I fire uger fra 28. juni næste år vil det blive afsløret, om borgerne kan løfte opgaven at drive en cykelfærge over Flensborg Fjord.

“Den opgave ligger nok mest på skuldrene hos os på Broagerland og i Gråsten-Egernsund, og for at sige det rent ud, så bliver 2019 et år, hvor det er ildsjælene, der skal vise, at det kan lade sig gøre”, mener Gerhard Jacobsen ifølge en pressemeddelelse fra landsbylauget i Brunsnæs, Iller og Busholm.

Han er manden som efter flere års utrætteligt arbejde er lykkedes med at få aftalerne i hus, så cykelfærgen sejler over Flensborg Fjord næste år. Fra Egernsund via Marina Minde og Brunsnæs til Langballigau. Formelt er det det lille, men velfungerende, BIB-landsbylaug, der står med ansvaret.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg opretter en ny forening, Cykelfærgens Venner, og vil gerne høre fra folk, som har lyst til f.eks. i nogle dage, en uge eller mere at være turistguide og hjælpe passagerne og assistere ved bl.a. billetkontrol og med at få cykler på og af færgen”.

“Cykelfærgens Venner vil på den måde bestå af en kreds af frivillige, som kan gå turisterne til hånde og bidrage til deres gode oplevelse af færgeruten. Vi får også brug for 1-2 ombord til de fire timers udflugtssejladser, som vi har én gang om ugen til Langballigau og én gang om ugen til Flensborg. Det er oplagt at forsøge at genskabe den stemning, der knyttede sig til ”Æ spritter”, mener Gerhard Jacobsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Først i det nye år vil han invitere til et fællesmøde om det praktiske.

Interesserede kan melde sig på tlf. 3049 7481.

Man forpligter sig ikke til mere, end man selv har lyst til og mulighed for.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...