Røde Kors mangler stadig mange indsamlere til søndag

2. oktober 2018 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Røde Kors i Sønderborg håber på, at mange vil hjælpe med ved den årlige landsindsamling søndag den  7. oktober.

I Sønderborg er der lige nu 40 tilmeldte indsamlere. Men de mangler stadig over 100 for, at alle planlagte ruter i kommunen kan dækkes.

“Jeg håber, at mange sønderborgensere vil møde op søndag den 7. oktober”, siger den lokale ildsjæl Vanda Fagerberg i en pressemeddelelse.

Vanda Fagerberg, som er frivillig medarbejder i Røde Kors-butikken, har selv samlet ind i flere år. Hun går en fast rute, hvor hun oplever, at de fleste åbner dørene for hende.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Folk er glade for, at man kommer og man får nogle gode ord med på vejen”, siger Vanda Fagerberg.

“Det giver mig en god følelse i maven. Og jeg ved jo, at pengene bliver brugt godt”.

Som de fleste andre steder i landet kæmper Sønderborg for at få indsamlere nok. Det kan Vanda Fagerberg egentlig godt forstå:

“Der er så mange indsamlinger nu til dags, og de drukner lidt i hinanden. Folk får simpelthen for meget”.

Det  ærgrer hende, fordi nogle af hendes bedste minder er forbundet med frivilligt arbejde. Hun husker særligt en dag i Røde Kors-butikken, hvor de fik besøg af en ældre dame, som gav dem en konvolut med en stor overraskelse:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der var 10.000 kr i den! Alle sammen til Røde Kors. Jeg bliver stadig helt rørt, når jeg tænker på det”, siger Vanda Fagerberg.

Hver enkelt indsamler kan gøre en forskel

En indsamler samler typisk 1.000 kr. ind – for de penge kan Røde Kors give:

Seks måneders støtte til en voldsramt kvinde og hendes børn herhjemme

Et døgn på et omsorgscenter for en hjemløs i Danmark

Mad til 28 børn i en måned i et af verdens brændpunkter

Rent drikkevand til 37 mennesker i et år i verdens fattigste lande

Artiklen fortsætter under annoncen

I år vil en del af pengene fra indsamlingen gå til de mange familier i Syrien, der på syvende år lever med krigens rædsler. Det er svært at få maden til at slå til, og flere steder må mødre koge suppe på græs for at mætte deres børn.

Herhjemme vil nogle af de indsamlede penge gå til at sikre, at sygdomsramte hjemløse kan få en varm seng at sove i. I dag bliver mange hjemløse udskrevet direkte til gaden fra hospitalet. Røde Kors sørger for, at de i stedet for at sove på gaden, kan få en seng at sove i, mens de samler kræfter til at komme ovenpå igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meld dig som indsamler hos Røde Kors i Sønderborg ved at kontakte indsamlingsleder Ellen Iversen på 40544136 eller HER på Røde Kors’ HJEMMESIDE