Rotary hjælper Mødrehjælpen med et flot beløb

14. november 2018 Sønderborg

Onsdag eftermiddag lagde to medlemmer fra Sønderborg Syd Rotary Klub vejen forbi Mødrehjælpens butik i Perlegade.

“I vores Rotary Klub har vi sparet nogle penge op og dem vil vi gerne give til Mødrehjælpen i Sønderborg”, siger Rotary-præsident Arne Bilberg i forbindelse med overrækkelsen.

Mødrehjælpen har sendt en ansøgning til Rotary og rotaryanerne var enige om, at den ansøgning skulle der bakkes op om.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det tæller meget for os, at Mødrehjælpen hjælper lokalt – ligesom vi selv gør”, siger Jytte Kaufmann Thomsen, der også er fra Rotary.

Mødrehjælpen hjælper sårbare og udsatte familier og den hjælper gravide.

“Vi har for eksempel startpakker til gravide og de indeholder en stor del af det, som man skal have, når der kommer et barn til verden”, siger en af de frivillige fra Mødrehjælpen.

Mødrehjælpen tjener penge på salget af brugt tøj i Perlegade.

“Og der er rigtigt mange, der er flinke til at donere brugt børnetøj til os”, siger formanden for Mødrehjælpen i Sønderborg, Lisbet Skyum. Når tøjet lander i butikken, bliver det sorteret og vasket, så det er klar til brug.

Udsatte familier

Hver anden tirsdag står Mødrehjælpen for en aktivitet, der hedder Måltidet, hvor nogle familier laver mad og spiser sammen i køkkenet på Humlehøjskolen.

“Der er også andre aktiviteter og en af dem kalder vi Kagemand. Familier med stram økonomi kan komme ind i butikken og hente et sansøgningsskema, der kan været vejen til, at vi kommer med kage og boller, når et barn har fødselsdag”, siger Lisbet Skyum. De børn, som vokser op i familie, der er økonomisk pressede, vil helst være som alle andre børn – og det betyder, der skal holdes fødselsdage.

“I Mødrehjælpen er vi glade for, at Rotary giver os 5.000 kroner. De penge kommer til at gøre en stor forskel for de mennesker, som vi gerne vil hjælpe”, siger Lisbet Skyum.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk