Skal du være med i Hele Danmarks Familieklub?

8. august 2018 Sønderborg

Til september kommer Hele Danmarks Familieklub til Sønderborg.  Den lokale familieklub mødes omkring leg, måltider og aktiviteter og drives af et team af frivillige.

Familieklubben udgøres af 8-9 familier i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde

De deltagende er børnefamilier – både enlige og par – som kommer i klubben med deres fælles eller sammenbragte børn.

”Når verden forandrer sig, forandrer familierne sig med. I familieklubberne hylder vi nuancerne, mangfoldigheden og glæder os over, at der efterhånden er så mange familietyper at spejle sig i. Modsat børn kan voksne være mere tilbageholdende, når det kommer til at danne nye venskaber. Derfor insisterer vi på fællesskabet og sammenværet – dét at være bedre sammen”, siger Anne Mette Hede Jensen, der er national projektleder i Hele Danmarks Familieklub.

Fantastiske frivillige bag Sønderborgs første klub

I spidsen for den første klub står frivillige, som med engagement og en god diversitet glæder sig til at byde klubbens kommende medlemmer velkommen.

Men teamet bag Hele Danmarks Familieklub leder fortsat efter frivillige, som skal være med til at skabe en god stemning, drive og udvikle klubben – sørge for at planlægge aktiviteter og madindkøb.

Hver gang familieklubben mødes, samles medlemmerne nemlig om et gratis måltid mad. Børn og voksne går i køkkenet og hjælpes ad med at tilberede den ret, de er blevet enige om. Måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, det bringer mennesker tættere sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et stort behov for at være bedre sammen

Hele Danmarks familieklub har gjort hashtagget #bedresammen til deres eget, fordi det opsumerer grundfilosofien bag konceptet ved hjælp af to ord.

I vores lokale klub sætter vi familier, der mangler overskud sammen med familier, der har ekstra energi at dele ud af. Vi har respekt for forskellighed og respekt for fællesskabet, fordi vi ved, at mangfoldighed er en styrke og belønner os med overskud og smil på læben”, forklarer Anne Mette Hede Jensen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som familie forsøger vi altid at gøre vores bedste. Vi bøvler alle sammen med de udfordringer, som hverdagen giver. Det kan i perioder være vanskeligt at finde overskud til at gøre noget meningsfyldt sammen med vores børn – eller som familie. Vores børn kan mangle gode kammerater eller have det svært. Arbejde, økonomi eller sygdom kan bekymre og presse os.  I perioder kan vi længes efter overskud og netværk og andre voksne at tale og være sammen med”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal du være med?

Sønderborg får snart sin første klub. Den kører fra september til marts på Ringbakken 4. Der er plads til 8 – 9 familier, som mødes fast hver anden uge. Aktiviteterne i familieklubben er målrettet børn i alderen 2 – 12 år. Men yngre og ældre børn er selvfølgelig mere end velkomne til at deltage sammen med deres familie.

Et civilsamfundsprojekt

Hele Danmarks Familieklub er et 5-årigt civilsamfundsprojekt støttet af den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet er et partnerskabsprojekt, hvor KFUM’s Sociale Arbejde, FDF og KFUM Spejderne samarbejder om at skabe lokale familieklubber, der kan bygge bro til lokalsamfundet og skabe blivende relationer.

Vil du deltage som familie eller frivillig?

Kontakt projektmedarbejder i Mette la Cour på telefon 41 73 11 85  eller e-mail mettelacour@fdf.dk

Du kan læse mere og også tilmelde dig som familie eller som frivillig HER på Hele Danmarks Familieklub.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...