Sønderborg kasernes fremtid blev tirsdag diskuteret på et temamøde i byrådet

24. januar 2017 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Tirsdag eftermiddag stod det klart, at Sønderborg ikke kommer til at huse den nye politiskole og det har fået de lokale politikere i gang med at sondere nye og spændende muligheder for anvendelsen af Sønderborg kaserne.

Med den beslutning, som et flertal i byrådet tog før jul, om, at forlænge lejeaftalen med udlændingestyrelsen frem til september 2017, har Sønderborg Kommune sikret sig lejeindtægter i den tid det vil tage at afdække, analysere og beslutte, hvad kasernebygningerne skal indeholde i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad der skal ske herefter, vil byrådet endnu ikke lægge sig fast på. Men på et temamøde tirsdag fik byrådet gennemgået bygningernes potentialer og oplistet de mange gode forslag og ideer, der allerede har været fremført samt et par spændende bud, der hidtil ikke har været kendt af ret mange. Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Ambitionen er, at byrådet, i løbet af sommeren 2017 – inden budgetlægningen i efteråret – kan beslutte en plan for anvendelsen, men allerede nu er byrådets vurdering og prioritering helt overordnet at:

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Kasernen er placeret i tilknytning til havnen og de mange udviklingsprojekter, der er i gang her. Det er vigtigt, at de fremtidige aktiviteter på kasernen bliver en integreret del af den nye bydel.
  • Bygningerne og området bør indgå i overvejelser vedr. løsning af de udfordringer der blev adresseret i budgetaftalen for 2017 i forhold til manglende kapacitet på fritids og idrætsområdet.
  • De fremtidige driftsudgifter skal holdes nede blandt andet ved at byrådet prioriterer at flytte kommunale aktiviteter, så der enten kan frasælges andre bygninger eller afvikles lejemål.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Midt i ærgrelsen over fravalget af Sønderborg som base for politiskolen, så glæder borgmester Erik Lauritzen sig over, at byrådet står sammen og nu ser fremad:

“Jeg kan sige på alles vegne, at vi ser frem til den videre proces. Ovenpå skuffelsen med politiskolen skal vi fortsætte med gøre det vi er bedst til i Sønderborg – nemlig at se, skabe og realisere mulighederne”, siger Sønderborgs borgmester med et samlet byråd bag sig i følge pressemeddelelsen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)
Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...