Tirsdag skal sundhedsudvalget dele penge ud til frivillige

31. januar 2018 Sønderborg

På tirsdag skal Sundhedsudvalget beslutte, hvilke frivillige sociale foreninger og aktiviteter, der skal have tilskud efter § 18.

De såkaldte § 18-midler kan søges af frivillige sociale foreninger, organisationer og grupper til udførelse af frivilligt socialt og sundhedsfremmende arbejde. Tilskuddet er målrettet foreningers arbejde med at støtte mennesker, der har det svært.

Det kan eksempelvis være børn, unge og familier med personlige og sociale problemer, ensomme, svage ældre, syge, handicappede, misbrugere, flygtninge, indvandrere og sindslidende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med § 18-midler er at medvirke til et bedre samspil med de offentlige tilbud i lokalområdet.

Byrådet har fastsat puljen til frivilligt socialt arbejde til 3,450 mio. kr. Heraf er der afsat midler til faste tilskud, frivillighedsfest, frivillighedspris og informationsmateriale. Beløbet til fordeling i 1. runde er således på i alt 1,850 mio. kr.

Der er modtaget 70 ansøgninger.

Det ansøgte beløb er på i alt 2.230.725 kr.

Heraf indstiller forvaltningen, at der gives tilskud til 66 ansøgninger med et beløb svarende til 1.602.835 kr

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...