1. maj-taler med tilbageblik på overenskomstforhandlingerne

1. maj 2018 Politik

På en 1. maj i stille regn stod bandet Soup Steak & Ice og spillede i et telt, hvor musikerne Totte og Frank også havde fundet plads. Derfra kunne de kigge ud på små 150 mennesker, der havde fundet vej til KOngevejsparken for at høre poilitikerne holde deres 1. maj-taler.

Og politikerne var mødt trofast op med deres talepapirer.

Anders Brandt fra Enhedslisten tog afsæt i overenskomstforhandlingerne.

Anders Brandt talte for det ‘røde’.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har set faghforeningerne stå sammen om tre hovedkrav til overenskomsterne og set de har støttet hinanden i de fælles krav”, siger Anders Brandt.

Flot fællesskab

“Vi så en styrke i at stå skulder ved skulder – også selvom kravene er forskellige. Den danske drøm om fællesskab blev vist i praksis”, siger Anders brandt i sin tale.

“Lærerne fik ikke det, som de kom efter, så stemmer nogle lærere nej ved urafstemningen, så forstår jeg dem godt”, siger Anders Brandt, der selv har undervist hele livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdsgiverne rykkede sig

“Dét, at arbejderne stod sammen fik arbejdsgiverne til at rykke sig”, siger Nanna Bonde, som er SFs folketingskandidat i Sydjylland.

“Overenskomstforhandlingerne viste vigtigheden af 1. maj, når det handler om vores arbejdsvilkår”, siger Nanna Bonde.

Nanna Bonde fra SF glæder sig over arbejdsgiverne rykkede sig under OK 2018.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men lærerne er stadig den eneste faggruppe, der har en lov, som dikterer deres arbejdstid”.

I Sønderborg er der lavet en lokal aftale omkring lærernes arbejdstid.

Flere skal være med

Borgmester Erik Lauritzen greb tråden fra Benny Engelbrecht, der som den første taler slog et slag for, at opsvinget skal bruges på at få flere med.

“Og her i Sønderborg investerer vi i børn og unge, så flest muligt får en uddannelse”, siger Erik Lauritzen og tilføjer, at der sker både for de unges og for samfundets skyld.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der bliver brug for alle”.

I tiden sidste det seneste 1. maj-arrangement har der som bekendt været et kommunalvalg.

“Og det glæder mig, at Socialdemokratiet fik et ualmindeligt godt valg”, siger borgmesteren, der selv hentede en betydelig del af krydserne hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...