1 million øremærkede kroner fra regionsrådet til spejderlejr

30. september 2016 Kultur

Spejdernes Lejr skal gøre Region Syddanmark synlig og attraktiv og derfor har regionsrådet netop bevilget en million kr. fra sin kulturpulje til Sønderborg Kommunes værtskab for spejderne.

Regionen skriver i en meddelelse om bevillingen, at lejren vil øge internationale samarbejdspartneres kendskab til Syddanmark, og at projektet har stort besøgspotentiale og øger turismen og turismeomsætningen.

Sådan skal de bruges

Pengene skal sikre, at lejrdeltagere og gæster oplever Sønderborg-områdets særlige kulturelle fyrtårne og aktiviteter med særlige sønderjyske traditioner og specialiteter. Samtidig vil regionen støtte formidling, som kan få besøgende til at komme igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Budgettet for værtskabet og anlæg af nye faciliteter på Kær Vestermark, hvor lejren skal holdes, er i alt 37 mio.kr., hvoraf de 31 millioner er skattekroner, mens seks millioner kr. skal søges fra eksterne fonde og puljer.

”Vi har ansøgninger inde hos en række fonde, og på flere fronter har vi en god dialog, så vi er fortrøstningsfulde med hensyn til at nå i mål”, siger leder af Spejdernes Lejr Mikkel Harritslev Nielsen i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...