100 årsdagen for 1. verdenskrigs afslutning markeres med koncert

8. december 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Verdenskrig sluttede den 11. november 1918 kl. 11.

Samme tidspunkt – 100 år senere – er der koncertfortælling på Sønderborg Slot med Sweastar – en folkemusikalsk kvartet, der arbejder med kunst og historieformidling.

Koncertfortællingen hedder “Kærlig hilset fra Ingenmandsland” og skal sætte fokus på afslutningen af 1. Verdenskrig, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Koncerten sætter fokus på det store antal sønderjyder der faldt under 1. Verdenskrig, og de mange, der kom hjem med skader på psyke og krop. Et andet fokus er på det, at være tvunget til at kæmpe for en sag, der ikke er ens egen. Med koncertfortællingen sætter Sweastar ord på den personlige beretning, ikke for at åbne sår, men i håbet om at hele sår. I dag sendes unge mennesker også til krigszoner, og det er vigtigt at lære af historien og sætte ord på krigens menneskelige omkostninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fortællingen tager afsæt i breve og dagbøger fra en sønderjysk soldat ved Østfronten. Sønderborg Slot er medspiller og vil stå for en mundtlig introduktion til baggrund og emne inden koncerten.

Under koncerten vil der blive vist billeder, der underbygger historien.