Sønderborgsvømmere fik både pokal og medaljer

23. april 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

De 251 bedste svømmere fra Jylland og Fyn har været samlet til Vestdanske årgangs mesterskaber på 50 meter-bane i Holstebro. Svømmeklubben Sønderborg deltog med tre svømmere i årgangene 2003-2006 som alle via deres tider i løbet af året havde kvalificeret sig. Det er et af sæsonens helt store mesterskaber, og alle svømmere er top trimmet til stævnet. Her fik SKS svømmerne virkelig mulighed for at måle sig som de allerbedste.

Det var en udfordring svømmerne var klar til, de satte alle nye personlige rekorder i alle deres løb og beviste endnu en gang at Svømmeklubben Sønderborg, på trods af at man ikke råder over 50m baner til den daglige træning, kan udvikle svømmetalenter på absolut højeste niveau.

Medaljehøsten

Resultatmæssigt har det været et fantastisk godt stævne, med fire medaljer til SKS svømmerne.

Clara Kapke, årgang 2006, svømmede sig til to sølvmedaljer, der udover blev det til to 4. pladser og en 5. og en 6. plads, hvilket gjorde hende til årgangens 4. bedste svømmer overall.

Ellen Jensen, årgang 2005, svømmede sig også til to medaljer, en af sølv og en bronze. Derudover fik hun en 5., en 7. og to 12. pladser, som gav hende på en 7. plads overall.

Emil Neumann, årgang 2004, opnående personlige rekorder i alle løb, skriver svømmeklubben i en pressemeddelelse.

Pokalen kom sikkert hjem

26 af vores øvrige elitesvømmere har også været i aktion i denne weekend, søndag har de deltaget i DGI Pokalstævne i Nordborg.

Som navnet siger, så er det en pokal, der svømmes om til dette stævne.

Efter hvert løb, opgøres hvor mange point de enkelte svømmere har fået på baggrund af deres opnåede placeringer, – og der var aldrig tvivl om at den store pokal skulle med hjem til Sønderborg.

Allerede efter 8 af 25 løb førte SKS stort, og føringen blev kun udbygget i takt med at klubbens svømmere gennemførte de fire individuelle starter som hver svømmer maximalt måtte have i løbet af stævnet.

Flere udfordringer venter

Næste stævne for SKS er DGI Sprint stævne som afholdes på hjemmebane i Humlehøj Hallen den 6. maj, hvor 150-200 svømmere fra syd Danmark gæster Humlehøj Hallen og kæmper på sprintdistancerne.

Den næste store opgave for de tre årgangssvømmere på langbane er Danmarksmesterskaberne i Bellahøj Svømmestadion – og alle tre er allerede kvalificeret.