107 virksomheder på energi-workshop

14. marts 2015 Erhverv

Over 100 små og mellemstore virksomheder takkede ja til en eftermiddag, hvor de fik rygsækken fyldt med ideer til, hvordan de nemt og hurtigt reducerer deres energiforbrug.

Det er nok en god ide at skifte til LED-pærer, når man kan spare 80 pct. af strømmen ved at gøre det. Og tænk, hvis der går sport i at slukke alt edb-udstyr på kontorerne og spare 40 pct. på elregningen.

Personale fra 107 virksomheder på energiworkshop.

Personale fra 107 virksomheder på energiworkshop.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var blot to af mange nemme, brugbare tips, som over 100 ledere og medarbejdere fra små og mellemstore virksomheder fik med hjem fra energi-workshoppen, som torsdag fandt sted på Scandic – med ProjectZero, GroNet og Sønderborg Kommune som arrangører.

“Det handler bare om at komme i gang. Gevinsten er der med det samme, og medarbejderne synes, det er sjovt at se resultaterne. Der går sport i det”, lød det fra Morten Vestergaard fra Broager Sparekasse, som var en af flere medvirkende, som kunne fortælle, hvad de har gjort i sparekassen, at det virker og hvor nemt, det er. Han kunne samtidig – som bankmand – fortælle, at der lige nu er rigtig god økonomi og dermed fornuft i at investere i energiforbedringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der blev fortalt om bl.a. LED-belysning, klimaskærme, ventilation, varmeteknik, overskudsvarme og økonomi, og deltagerne fik et ”sparometer” hver, så de hjemme i virksomheden kan måle, hvor deres strømslugere er. Og rigtig mange af deltagerne meldte sig via et spørgeskema til et opfølgningsmøde, hvor der vil blive arbejdet videre med udveksling af erfaringer, flere nye tiltag og evt. dannelse af netværksgrupper.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juli 2021 112, Sundeved

Dreng har indrømmet at han står bag tre mindre brande

26. juli 2021 112

Politiet Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om mulig brandstiftelse på Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var ild i nogle træpaller, som var stablet op ad bygningens nordlige gavl. Branden nåede kortvarigt at brede sig til bygningen, inden den var slukket. Det fortæller Politiet i en pressemeddelelse. Efterfølgende brandundersøgelse og efterforskning førte senere søndag til […]

Læs mere...