11.11 klokken 11 mindes 100 unge mænd fra Lysabild

31. oktober 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Traditionen tro arrangerer Lysabild Sognehistoriske Forening kransenedlægning ved mindestenen i Lysabild for de faldne i 1. Verdenskrig. Det sker den 11.11, kl. 11 på det tidspunkt, hvor 1. Verdenskrig sluttede for 98 år siden. Mange familier fra Sydals mistede en eller flere unge mænd i Den Store Krig.

Foto fra 100helte.dk

Foto fra 100helte.dk

Efter kransnedlægningen inviteres til kaffebord i Præstegården. Her vil Henrik Ingemann præsentere et nyt spændende lokalhistorisk projekt – en hjemmeside om de 100 unge mænd fra Lysabild sogn, som mistede livet i 1. Verdenskrig, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Hjemmesiden kommer til at indeholde en beskrivelse af livet i Lysabild sogn under 1. Verdenskrig, ligesom hver af de faldne får deres livshistorie beskrevet i tekst, film og billeder og meget mere.

Bag hjemmesiden står en redaktion af mennesker med tilknytning til Lysabild sogn, og arbejdet sker i samarbejde med Sognehistorisk Forening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt det materiale som indsamles i forbindelse med hjemmesiden gives senere til Sognehistorisk Arkiv.

Det er planen, at hjemmesiden er endelig færdig den 11.11 2018, kl. 11, nøjagtig på det tidspunkt, hvor 1. Verdenskrig sluttede 100 år tidligere.

Allerede nu kan man få et smugkik på: www.100helte.dk

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...